קציצות בשר מטוגנות
איך מכינים קציצות מזינות? משתמשים גם בעוף וגם בבקר, במקום פירורי לחם משתמשים בקינואה שתקפיץ את הערכים התזונתיים, מטגנים במעט מאוד שמן ומקבלים ערימת קציצות עסיסיות ורכות בפחות מחצי שעה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
צרור פטרוזיליה
1 תפוח אדמה
3 גבעולי בצל ירוק (רק את החלק הירוק)
350 גרם בשר בקר טחון
250 גרם עוף טחון
1 כוס קינואה מבושלת
1 ביצה גדולה או שתיים קטנות
1 כפית גדושה של מלח
שלושת רבעי כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה של בהרט
1 כפית שטוחה של כמון
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הפטרוזיליה והבצל הירוק, מגררים את תפוח האדמה, ושמים יחד בקערה.
2 מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים (בידיים) לקבלת תערובת אחידה (מומלץ להשאיר בחצי שעה במקרר, לא חובה).
3 מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל הרצוי (בשביל טיגון אחיד, הקפידו על גודל אחיד לכל הקציצות).
4 מחממים שמן במחבת עמוקה ורחבה (בערך 4 כפות), ומטגנים את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג וחוזרים על הפעולה על הקציצה האחרונה.
* אם רוצים, אפשר להשתמש בבשר בקר בלבד.
אתר Bellypro.co.il מספק מתכונים המבוססים על תזונה דלה ב-FODMAP - תזונה מיוחדת לאנשים הסובלים ממעי רגיז. כל המתכונים עוברים אישור של צוות דיאטנים מוסמך מרחבי העולם.