אוכל
צילום׃ @thebellypro

קציצות בשר מטוגנות

איך מכינים קציצות מזינות? משתמשים גם בעוף וגם בבקר, במקום פירורי לחם משתמשים בקינואה שתקפיץ את הערכים התזונתיים, מטגנים במעט מאוד שמן ומקבלים ערימת קציצות עסיסיות ורכות בפחות מחצי שעה

הילה אלון | Belly Pro | פורסם 19/01/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 216 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

צרור פטרוזיליה

1 תפוח אדמה

3 גבעולי בצל ירוק (רק את החלק הירוק)

350 גרם בשר בקר טחון

250 גרם עוף טחון

1 כוס קינואה מבושלת

1 ביצה גדולה או שתיים קטנות

1 כפית גדושה של מלח

שלושת רבעי כפית פלפל שחור

1 כפית שטוחה של בהרט

1 כפית שטוחה של כמון

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הפטרוזיליה והבצל הירוק, מגררים את תפוח האדמה, ושמים יחד בקערה. 

2 מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים (בידיים) לקבלת תערובת אחידה (מומלץ להשאיר בחצי שעה במקרר, לא חובה).

קציצות בשר מטוגנות - רכיבי הקציצה (צילום: @thebellypro)
קציצות בשר מטוגנות - רכיבי הקציצה|צילום: @thebellypro

3 מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל הרצוי (בשביל טיגון אחיד, הקפידו על גודל אחיד לכל הקציצות).

קציצות בשר מטוגנות - לפני טיגון (צילום: @thebellypro)
קציצות בשר מטוגנות - לפני טיגון|צילום: @thebellypro

4 מחממים שמן במחבת עמוקה ורחבה (בערך 4 כפות), ומטגנים את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג וחוזרים על הפעולה על הקציצה האחרונה. 

קציצות בשר מטוגנות (צילום: @thebellypro)
קציצות בשר מטוגנות|צילום: @thebellypro
_OBJ

* אם רוצים, אפשר להשתמש בבשר בקר בלבד.

אתר Bellypro.co.il מספק מתכונים המבוססים על תזונה דלה ב-FODMAP - תזונה מיוחדת לאנשים הסובלים ממעי רגיז. כל המתכונים עוברים אישור של צוות דיאטנים מוסמך מרחבי העולם.

לאינסטגרם של Belly Pro

לעמוד הפייסבוק