אוכל
צילום׃ עודד קרני

אוסובוקו עגל ברום, בננות ותפו"א של אריאל כהן

שילוב טעמים מיוחד וכיפי

אריאל כהן | mako | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 1.7 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 קילוגרם אוסובוקו עגל פרוס
3 בצלים גדולים – חתוכים לרבעים
1 ראש שום מפורק לשיניים
5 בננות בשלות קלופות ושלמות
כוס סוכר חום
כוס רום
כוס חלב קוקוס
2.5 כוסות מים
1/2 קילוגרם תפוחי אדמה ננסיים
1/2 קילוגרם גזר חתוך לרבעים
3 גבעולי סלרי חתוכים

אופן ההכנה:

1 מלהיטים את סיר הפויקה מעל המדורה ומנקים בעזרת מים 2. מכינים מדורה קטנה יותר, המורכבת בעיקר מגחלים, ועליה מניחים את הסיר. מחממים את הסיר היטב מעל הגחלים. 3. בינתיים מליחים ומפלפלים את נתחי הבשר ומכניסים לצריבה אכזרית בפויקה הלוהט. 4. לאחר שהבשר סגור, מוסיפים את הבצלים והשום. כאשר הבצל משחים קלות מוסיפים את הבננות, הסוכר החום ומיד אחר כך את הרום. כאשר הרום נספג בבשר מוסיפים את יתר המרכיבים ומכסים את הסיר. 5. ברגע שהתבשיל רותח ומבעבע, מנמיכים את האש על ידי הוצאה של חלק מהגחלים ומבשלים במשך שעתיים שלמות.