צילום׃ יחסי ציבור
צלע עגל חלב על ריזוטו סלק
צלעות עסיסיות של בשר משובח במנת גורמה צבעונית וטעימה
צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף
| פורסם 08/04/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 צלעות עגל חלב חתוכות עם העצם ומתובלות במלח, פלפל שחור ושמן זית
לריזוטו
1 כוס אורז ארבוריו עגול לריזוטו
1 בצל לבן קצוץ
½ כרשה קצוצה
2 שיני שום כתושים
1 כוס יין לבן
1 סלק מבושל ומקולף
1 ליטר ציר עגל או עוף
גרדת לימון
כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1. להכנת העגל: מחממים מחבת פסים (מחבת גריל), מוסיפים מעט מאד שמן זית וצורבים את הצלע משני צידיה במשך 2 דקות (מכל צד) - עד לקבלת גוון זהוב.
2. מכניסים את הצלע לתנור בחום של °180 מעלות למשך 15 דקות - עד לדרגת MW.
3. להכנת הריזוטו: מאדים את הבצל ואת הכרשה בסיר עם מעט שמן זית עד לקבלת גוון זהוב.
4. מוסיפים את האורז ומאדים מספר דקות.
5. מוסיפים את היין ומצמצמים, מוסיפים כל פעם ציר חם עד כדי כיסוי האורז - עד שהאורז מוכן. מוסיפים את הסלק חתוך לקוביות, גרידת הלימון והעירית.