אוכל
צילום׃ דרור הופמן

דלעת ספייסי עטופה קציצות עגל

קבלו טעימה מהעונה הרביעית של "שף על האש", שעולה בשבת בערוץ האוכל. לא מתאים לכם כל הקטע של המנגל? אפשר להכין אותן גם בתנור הביתי

עומר מילר | "שף על האש" | פורסם 15/01/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

חצי קילו עגל טחון

חצי בצל לבן, קצוץ

3 שיני שום, כתושות

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם

צרור כוסברה, קצוץ

כפית סילאן

מלח

פלפל שחור

לדלעת:

250 גרם דלעת ללא קליפה, חתוכה לקוביות

כפית שמן זית

כפית פלפל שאטה

כפית סוכר חום כהה

זרעי כוסברה טחונים

עלי מרווה

כפית תימין

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים כדורים ומניחים בצד.

2 מערבבים את קובית הדלעת עם שמן הזית והתבלינים וצולים על הגריל 6-7 דקות, עד שהן מתרככות (בתנור הביתי: צולים בחום מקסימלי בתכנית הגריל).

3 עוטפים כל קוביית דלעת בתערובת הבשר, מעגלים לקציצה וצולים 5 דקות.

* המתכון מתוך העונה הרביעית של "שף על האש" עם עומר מילר, שתעלה בשבת הקרובה.

>> ומהצד השני של הקשת הקולינרית: הנה יופי של חמין טבעוני