אוכל

חמין של אהרוני

מתכון חורפי מושלם כולל שדרוגים

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 15/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.4 202 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחמין

חצי כוס שומן אווז
4 בצלים פרוסים
1 ראש שום חצוי לשניים
6 גבעולי תימין
2 גבעולי רוזמרין
2 עלי דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי
5 נתחים של אוסו בוקו בקר עם עצם ומח
2 כוסות שעועית אדומה מושרית למשך הלילה
6 תפוחי אדמה בינוניים, שלמים
3 כפות דבש
3 שזיפים שחורים מיובשים, קצוצים גס
6 ביצים קשות
6 יחידות ג'חנון
עוגת שקדים (קורה)- מתכון בהמשך
שקית חיטה- מתכון בהמשך

לשקית חיטה

1 כוס חיטה מושרית במים
5 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל חריף קצוץ
2 שיני שום קצוצות
250 גר' כבש טחון
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כף גרגירי כמון שלמים
מלח, פלפל שחור טחון טרי

קורה-עוגת שקדים וצימוקים לחמין

200 גר' שקדים טחונים
כוס וחצי פירורי לחם
100 גר' צימוקים קצוצים, מושרים בברנדי
מלח,
1 כוס סוכר
2 ביצים
מעט מוסקט
מעט קינמון
רבע כוס שמן
מים

אופן ההכנה:

הכנת החמין 1 שמים את שומן האווז בסיר וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל, התימין, הרוזמרין ועלי הדפנה. ממליחים ומפלפלים (הרבה פלפל). מטגנים עד שהבצל שחום יפה. 2. מסדרים בסיר את מרכיבי החמין על הבצל המטוגן: ראשית את הבשר עם העצמות וסביבם השעועית. באחד הצדדים מעליהם מניחים את שקית החיטה ואז מפזרים את תפוחי האדמה, הביצים ושני חצאי ראש השום. ממלאים  את הסיר במים שיכסו את תכולתו, מוסיפים את הדבש והשזיפים, ממליחים ומפלפלים. מעל פני המים שמים את עוגת הפירות היבשים והג'חנון. מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כשעה . מכסים היטב ומכניסים תנור בחום של 110 מעלות למשך הלילה.

הכנת שקית החיטה 1 שמים את השמן במחבת וכשהיא חמה מוסיפים פנימה את הבצל, שום, גרגירי כמון ופלפל חריף. ממליחים ומפלפלים ומטגנים כחמש דקות. מוסיפים את הבשר, שוב ממליחים ומפלפלים, עד שהוא שחום מעט. 2. מערבבים את האורז עם תוכן המחבת והכוסברה (יחד עם שמן הטיגון). מכניסים לשקית וסוגרים (חשוב להראות שהשקית לא מלאה מידי, שיהיה לאורז מקום לתפוח)

הכנת הקורה - עוגת שקדים וצימוקים לחמין מערבבים את כל החומרים בקערה. מוסיפים מים ליצירת בצק קשה אך נוח לעבודה. מגלגלים לנקניק ואורזים בנייר כסף. דוקרים אותו בקיסם פה ושם. מניחים על החמין.