סטייק אנטרקוט ברוטב פלפלים חריפים
אייל שני מראה איך צולים בשר בצורה מושלמת, ומוסיף רוטב חריף שישלח אותנו לשמיים
אייל שני | מבשלים ביחד
| פורסם 13/01/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
נתח שלם של אנטרקוט
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור שלם
לרוטב:
3 צ'ילי ירוק חריף חתוכים ל-3 חלקים
5 שיני שום קלופות
מלח ים אטלנטי
½ כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 מלהיטים מחבת פסים.
2 פורסים מנתח האנטרקוט פרוסה יפה של כ-3ס"מ ומעסים אותה בשמן זית.
3 צורבים את הצד הראשון כ-5 דקות ואת הצד השני כ3-4 דקות.
4 מורידים את הבשר מהאש (שממשיכה בינתיים לעבוד), סוגרים אותו בתוך שתי צלחות ומחכים כ2- דקות. מחזירים אותו לאש, מברישים בשמן זית ונותנים לו עוד כדקה.
5 מורידים מהאש, מתבלים בפלפל שחור שנגרס הרגע ומלח ים אטלנטי.
6 לרוטב: במעבד מזון טוחנים את הפלפל והשום לתערובת גסה. מעבירים לקערה, ומוסיפים את השמן ומלח.