אוכל

סטייק אנטרקוט ברוטב פלפלים חריפים

אייל שני מראה איך צולים בשר בצורה מושלמת, ומוסיף רוטב חריף שישלח אותנו לשמיים

אייל שני | מבשלים ביחד | פורסם 13/01/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

נתח שלם של אנטרקוט
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור שלם

לרוטב:

3 צ'ילי ירוק חריף חתוכים ל-3 חלקים
5 שיני שום קלופות
מלח ים אטלנטי
½ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מלהיטים מחבת פסים. 

2 פורסים מנתח האנטרקוט פרוסה יפה של כ-3ס"מ ומעסים אותה בשמן זית.

3 צורבים את הצד הראשון  כ-5 דקות ואת הצד השני כ3-4 דקות.

4 מורידים את הבשר מהאש (שממשיכה בינתיים לעבוד), סוגרים אותו בתוך שתי צלחות ומחכים כ2- דקות. מחזירים אותו לאש, מברישים בשמן זית ונותנים לו עוד כדקה. 

5 מורידים מהאש, מתבלים בפלפל שחור שנגרס הרגע ומלח ים אטלנטי.

6 לרוטב: במעבד מזון טוחנים את הפלפל והשום לתערובת גסה. מעבירים לקערה, ומוסיפים את השמן ומלח.