צילום׃ "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה
שוק טלה
שוק טלה עסיסי ממולא בתערובת פטריות ועשבי תיבול
רובי פורטנוי | קייטרינג פרי הארץ
| פורסם 26/05/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
2 כוסות גריסים מבושלים במים ומלח כ-5 דקות ומסוננים
1 כוס שאלוט קצוץ
8 יחידות פטריות שיטאקי מושרות
1 כפית שום כתוש
1 כוס נענע קצוצה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית
מלח צ'ילי חריף
אופן ההכנה:
1 מאדים השאלוט, השום והפטריות בשמן זית, מוסיפים את עשבי התיבול ומאדים כ- 5 דקות. משפרים תיבול לפי הטעם ומסננים.
2 מוסיפים את הגריסים לתערובת העשבים ומערבבים.
3 ממלאים את שוק הטלה וקושרים היטב בעזרת חוט.
4 משמנים היטב את השוק, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים כשעה וחצי בחום בינוני.
5 מוציאים מהתנור ונותנים לנוח כ- 10 דקות. מסירים את החוט וחותכים בזהירות לפרוסות.