אוכל
צילום׃ "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה

שוק טלה

שוק טלה עסיסי ממולא בתערובת פטריות ועשבי תיבול

רובי פורטנוי | קייטרינג פרי הארץ | פורסם 26/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כוסות גריסים מבושלים במים ומלח כ-5 דקות ומסוננים

1 כוס שאלוט קצוץ

8 יחידות פטריות שיטאקי מושרות

1 כפית שום כתוש

1 כוס נענע קצוצה

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

2 כפות שמן זית

מלח צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

1 מאדים השאלוט, השום והפטריות בשמן זית, מוסיפים את עשבי התיבול ומאדים כ- 5 דקות. משפרים תיבול לפי הטעם ומסננים.

2 מוסיפים את הגריסים לתערובת העשבים ומערבבים.

3 ממלאים את שוק הטלה וקושרים היטב בעזרת חוט.

4 משמנים היטב את השוק, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים כשעה וחצי בחום בינוני.

5 מוציאים מהתנור ונותנים לנוח כ- 10 דקות. מסירים את החוט וחותכים בזהירות לפרוסות.