אוכל

אסקלופ עגל עם מחית ירקות שורש

מנה בשרית לאניני טעם

פול אסנהיים | עושים חיים וטעים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 צלעות עגל
מעט שמן
מלח, פלפל

למחית ירקות שורש

2 גזרים
1 ראש קולורבי
2 ראשי שורש פטרוזיליה
1 ראש סלרי
2 תפו"א גדולים
2 גביעי טימין
1 בטטה קטנה
1 ראש סלרי עלים
1 בצל אדום גדול
מעט שמן זית

לרוטב

1 בצל חתוך קטן
1 שן שום
10 גר' גרגרי פלפל ירוק יבש שלם
½ בקבוק יין אדום משובח
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

להכנת הצלעות: לחמם במחבת את השמן ולטגן ("לסגור") את הצלעות עד להזהבה. להעביר לתנור ולאפות 8-10 דק'. באותה מחבת לטגן את הבצל והשום. להוסיף את היין האדום, מלח, פלפל וגרגרי פלפל ולצמצם את הנוזלים.

להכנת המחית: לקלף את כל הירקות ולחתוך לחתיכות גדולות. להניח בתבנית, לשמן מעט, להוסיף מלח, פלפל וטימין (רק העלים). לקלות בתנור עד לריכוך. להעביר למעבד מזון עד ליצירת פירה.

להגשה: להניח את המחית במרכז הצלחת. להניח עליו את הצלע ולהגיש בליווי רוטב.