אסקלופ עגל עם מחית ירקות שורש
מנה בשרית לאניני טעם
פול אסנהיים | עושים חיים וטעים
| פורסם 03/10/08
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
6 צלעות עגל
מעט שמן
מלח, פלפל
למחית ירקות שורש
2 גזרים
1 ראש קולורבי
2 ראשי שורש פטרוזיליה
1 ראש סלרי
2 תפו"א גדולים
2 גביעי טימין
1 בטטה קטנה
1 ראש סלרי עלים
1 בצל אדום גדול
מעט שמן זית
לרוטב
1 בצל חתוך קטן
1 שן שום
10 גר' גרגרי פלפל ירוק יבש שלם
½ בקבוק יין אדום משובח
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
להכנת הצלעות: לחמם במחבת את השמן ולטגן ("לסגור") את הצלעות עד להזהבה. להעביר לתנור ולאפות 8-10 דק'. באותה מחבת לטגן את הבצל והשום. להוסיף את היין האדום, מלח, פלפל וגרגרי פלפל ולצמצם את הנוזלים.
להכנת המחית: לקלף את כל הירקות ולחתוך לחתיכות גדולות. להניח בתבנית, לשמן מעט, להוסיף מלח, פלפל וטימין (רק העלים). לקלות בתנור עד לריכוך. להעביר למעבד מזון עד ליצירת פירה.
להגשה: להניח את המחית במרכז הצלחת. להניח עליו את הצלע ולהגיש בליווי רוטב.