אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מלכת המטבח, הוצאת מודן

הקציצות של סבתא סולטנה

אם אתם בכל מקרה בבית, למה שלא תשקיעו עוד כמה רגעים בקציצות שלכם, ותביאו אותן למדרגת מאכל מלכים? אנחנו מבטיחים לכם, זה לא קשה בכלל. סמכו על יונית צוקרמן

יונית סולטן צוקרמן | מלכת המטבח, הוצאת מודן | פורסם 11/01/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20 קציצות:

חצי ק"ג חזה עוף, טחון

150 גרם בקר (רצוי שפונדרה), טחון

1 תפוח אדמה גדול, מבושל ומעוך למחית

1 בצל, מגורר על פומפייה דקה

1 גזר, מגורר על פומפייה דקה

1 קישוא, מגורר על פומפייה דקה

רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ

רבע צרור כוסברה, קצוץ

1 ביצה XL

1 כפית ראס אל חנות

כף אבקת מרק עוף

רבע כפית כורכום

מעט מלח ופלפל לבן

לציפוי ולטיגון:

2 ביצים טרופות

1 כוס סולת

חצי כוס קמח

שמן לטיגון חצי עמוק 

לרוטב:

3 בצלים ענקיים, פרוסים

3 כפות שמן

2 כפות סוכר

1 כף אבקת מרק עוף

רבע כפית כורכום

מעט פלפל לבן  

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקציצות: מניחים בקערה את שני סוגי הבשר עם מחית תפוחי אדמה, ירקות מגוררים דק, עשבי תיבול, ביצה ותבלינים. מערבבים היטב עד ליצירת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שעה להתייצבות.

2 מכינים שתי קערות, אחת עם ביצים טרופות ובשנייה מערבבים סולת וקמח. אם לא אוהבים סולת, אפשר רק קמח. אני אישית מתה על הקראנצ'יות העדינה והטעם החלומי שהסולת מעניקה לציפוי.

3 מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל 6-5 ס"מ, טובלים כל קציצה בתערובת סולת-קמח ואחר כך בביצה ומטגנים במחבת חמה 3-2 דקות או עד להזהבה. אין צורך לטגן אותן טיגון מלא, הזהבה קלה משני הצדדים ולהוציא.

4 מכינים את הרוטב: בסוטאז' רחב מאדים את הבצלים כחצי דקה לייבוש הנוזלים. מוסיפים את השמן ומטגנים עוד 4 דקות. מוסיפים סוכר, מערבבים בכף עץ וממשיכים לטגן כ-3 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים כוס עד כוס וחצי מים רותחים, אבקת מרק עוף, כורכום וטיפה פלפל לבן. מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים במשך רבע שעה. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים רותחים.

5 מוסיפים את הקציצות לרוטב. מבשלים חצי שעה על הלהבה הנמוכה ביותר.  

המתכון מתוך הספר מלכת המטבח בהוצאת מודן.