אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עד 500 קלוריות: פסטה בולונז

חשבתם שפסטה עם רוטב בולונז זו מנה לשבור איתה דיאטה? דווקא לא. הנה הגרסה דלת הקלוריות למעדן האיטלקי: מקמצים בשמן ואת הבקר השמן מחליפים בבשר הודו רזה

מיכל נוי | mako אוכל | פורסם 12/03/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם פסטה מחיטה מלאה (לפני בישול)

1 בצל בינוני

כף שמן קנולה

5 שיני שום

פלפל אדום

2 עגבניות

8 גבעולי פטרוזיליה

1/2 כפית מלח

1/2 קילו הודו טחון

200 גרם (2 קופסאות קטנות) רסק עגבניות

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה שעל השקית. אם אתם מכינים פסטה עם שמן - משתמשים רק בכפית אחת ולא יותר. 2. מכינים את הרוטב: קוצצים את השום והבצל. מאדים אותם במחבת רחבה או סיר יחד עם כף שמן קנולה, על אש בינונית ועם מכסה סגור. מערבבים מדי פעם עד לריכוך הבצל. 

3 מוסיפים את הבשר, תוך ערבוב ופירור כדי שלא יהיו גושים. מבשלים את הבשר עד שהוא מחליף צבע, נסגר מכל הכיוונים ורוב הנוזלים שהוא הפריש התאדו. 

4 קוצצים את העגבניות, הפטרוזיליה והפלפל האדום ומוסיפים אותם אל הסיר יחד עם חצי כפית מלח, שתעזור לריכוך מהיר. מבשלים את הירקות עד שכל הנוזלים יוצאים מהם. 

5 מוסיפים לסיר את הרסק והפלפל השחור, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.

המתכון מתאים ל-4 סועדים, 500 קלוריות לכל מנה

* מיכל נוי דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!