עד 500 קלוריות: פסטה בולונז
חשבתם שפסטה עם רוטב בולונז זו מנה לשבור איתה דיאטה? דווקא לא. הנה הגרסה דלת הקלוריות למעדן האיטלקי: מקמצים בשמן ואת הבקר השמן מחליפים בבשר הודו רזה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
300 גרם פסטה מחיטה מלאה (לפני בישול)
1 בצל בינוני
כף שמן קנולה
5 שיני שום
פלפל אדום
2 עגבניות
8 גבעולי פטרוזיליה
1/2 כפית מלח
1/2 קילו הודו טחון
200 גרם (2 קופסאות קטנות) רסק עגבניות
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה שעל השקית. אם אתם מכינים פסטה עם שמן - משתמשים רק בכפית אחת ולא יותר. 2. מכינים את הרוטב: קוצצים את השום והבצל. מאדים אותם במחבת רחבה או סיר יחד עם כף שמן קנולה, על אש בינונית ועם מכסה סגור. מערבבים מדי פעם עד לריכוך הבצל.
3 מוסיפים את הבשר, תוך ערבוב ופירור כדי שלא יהיו גושים. מבשלים את הבשר עד שהוא מחליף צבע, נסגר מכל הכיוונים ורוב הנוזלים שהוא הפריש התאדו.
4 קוצצים את העגבניות, הפטרוזיליה והפלפל האדום ומוסיפים אותם אל הסיר יחד עם חצי כפית מלח, שתעזור לריכוך מהיר. מבשלים את הירקות עד שכל הנוזלים יוצאים מהם.
5 מוסיפים לסיר את הרסק והפלפל השחור, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
המתכון מתאים ל-4 סועדים, 500 קלוריות לכל מנה
* מיכל נוי דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!