תבשיל בקר ושעועית של מסעדת סאלוף ובניו
שני דברים הטרידו אותנו הלילה: הרוחות המשוגעות בחוץ ומה נאכל היום. בכל הקשור לרוחות, אין לנו הרבה מה לעשות, אז החלטנו להילחם בהן עם התבשיל הכי נכון ליום הקר והאפור הזה. אתם? לגמרי הרווחתם
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
1 ק"ג שעועית לבנה או חומה
כוס גרגירי חומוס
4-3 כפות שמן
בצל גדול, קלוף ופרוס
גזר גדול, קלוף וחתוך גס
1 ק"ג בשר שריר (זרוע, נתח מספר 8), חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ (כדאי לבקש מהקצב שיחתוך)
צרור כוסברה, קצוץ
5 שיני שום, פרוסות דק
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה (אפשר גם חריפה או לשלב את שתיהן)
כף חוואייג' למרק
אופן ההכנה:
1.שמים את השעועית והחומוס בקופסה גדולה, מכסים בכמות גדולה של מים ומשרים במקרר למשך הלילה. מסננים.
2 מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים על להבה בינונית 10 דקות או עד הזהבה, תוך בחישה מפעם לפעם.
3 מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שצבעו משתנה, בערך 5 דקות.
4 מסננים את הקטניות ממי ההשריה, מוסיפים אותן לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
5 מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, השום והתבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על להבה קטנה 3 שעות או עד שהבשר נימוח. מדי פעם בוחשים, ואם צריך מוסיפים מים.
6 לפני ההגשה טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים עם הלחוח והסחוג.