אוכל
צילום׃ תום פרזמן , טעמים של שוק, הוצאת מורותום ודני ספרים

תבשיל בקר ושעועית של מסעדת סאלוף ובניו

שני דברים הטרידו אותנו הלילה: הרוחות המשוגעות בחוץ ומה נאכל היום. בכל הקשור לרוחות, אין לנו הרבה מה לעשות, אז החלטנו להילחם בהן עם התבשיל הכי נכון ליום הקר והאפור הזה. אתם? לגמרי הרווחתם

גיל צוברי, מסעדת סאלוף ובניו | טעמים של שוק, הוצאת מורותום ודני ספרים | פורסם 09/01/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 ק"ג שעועית לבנה או חומה

כוס גרגירי חומוס

4-3 כפות שמן

בצל גדול, קלוף ופרוס

גזר גדול, קלוף וחתוך גס

1 ק"ג בשר שריר (זרוע, נתח מספר 8), חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ (כדאי לבקש מהקצב שיחתוך)

צרור כוסברה, קצוץ

5 שיני שום, פרוסות דק

כף מלח

חצי כפית פלפל שחור

כף פפריקה מתוקה (אפשר גם חריפה או לשלב את שתיהן)

כף חוואייג' למרק

אופן ההכנה:

1.שמים את השעועית והחומוס בקופסה גדולה, מכסים בכמות גדולה של מים ומשרים במקרר למשך הלילה. מסננים.

2 מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים על להבה בינונית 10 דקות או עד הזהבה, תוך בחישה מפעם לפעם.

3 מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שצבעו משתנה, בערך 5 דקות.

4 מסננים את הקטניות ממי ההשריה, מוסיפים אותן לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

5 מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, השום והתבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על להבה קטנה 3 שעות או עד שהבשר נימוח. מדי פעם בוחשים, ואם צריך מוסיפים מים.

6 לפני ההגשה טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים עם הלחוח והסחוג.