אוכל
תמונת AVI׃ דרך אוכל, דרך האוכל

דפינה – חמין מצרי

המתכון של יהודי מצרים לצ'ונט

עדי רם | מועצת הבקר והחלב | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לכל עדה יש חמין משלה.
הגירסה הזו היא של יהודי מצרים, שהיו אופים את החמין בטאבון במשך לילה שלם בין שישי לשבת.

מרכיבים :

1 ק"ג בשר בקר טרי ( חזה, צוואר, צלעות, שפונדרה או כתף ), חתוך לקוביות גדולות
1 רגל עגל (לא חובה, אך מאוד מומלץ), פרוסה לפרוסות עבות
2 בצלים פרוסים דק
שמן
250 גרם שעועית לבנה קטנה
250 גרם גרגירי חומוס יבש
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים וקלופים
6 ביצים בקליפתן
4 שיני שום קצוצות
½ כפית פלפל אנגלי
½ כפית כמון
½ כפית זרעי שומר (לא חובה) פלפל לבן ומלח

אופן ההכנה:

1 משרים את החומוס והשעועית למשך הלילה בכמות גדולה של מים, ומסננים.

2 מחממים את התנור ל- 190 מעלות.

3 מרתיחים מים בסיר וחולטים את רגל העגל במשך 5 דקות. מקפידים שהמח ישאר בתוך העצם. מוציאים ושומרים בצד.

4 מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב.

5 בסיר גדול ועבה מסדרים את הבצל המטוגן ועליו את הבשר ורגל העגל.

6 מוסיפים את השעועית והחומוס, את תפוחי האדמה והביצים. מוסיפים שום, תבלינים ומים כך שיכסו את התבשיל. מכסים במכסה תואם ואופים בתנור במשך שעה.

7 מנמיכים את חום התנור ל- 100 מעלות ואופים בחום זה במשך הלילה. מגישים בימים קרים עם מרק עוף צלול ומעט מיץ לימון בתוכו.