אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

קציצת ההמבורגר של סטיב פרנקל

הסוד הוא באיכות נתחי הבשר שאותם בוחרים לטחון

סטיב פרנקל | הומבורגר | פורסם 16/09/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג בשר שפונדרה וצוואר טחון גס
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טרי
מעט שמן זית לטיגון הבצל
מעט שמן לטיגון ראשוני של קציצות ההמבורגר

אופן ההכנה:

1 מחמים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. 2. מסננים את הבצל מהשמן ומניחים בצד. 3. לק"ג הבשר מוסיפים מלח ופלפל שחור ומקפלים לתוכו את הבצל המטוגן שסונן מהשמן. 4. מחממים מחבת טפלון עבה בעלת פסים ומוסיפים מעט שמן. 5. יוצרים 4 קציצות המבורגר (רצוי להשתמש ברינג לקבלת קציצות אחידות ושוות) ומטגנים את ההמבורגרים כדקה אחת מכל צד. 6. לאחר הטיגון מעבירים את ההמבורגרים לגריל פחמים וממשיכים בתהליך צלייה לפי מידת העשייה רצויה. לקבלת מידת עשייה מדיום מומלץ לא לצלות יותר משתי דקות. 7. להגשה: מניחים חסה על צידה של הלחמנייה ועליה פרוסות עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל סגול ולבסוף את קציצת ההמבורגר בצידה השני של הלחמניה.