אוכל
תמונת AVI׃ אהרוני מבשל לחברים1

בקר בקראמל עם אטריות אורז

מנה אסייתית של נתחי אנטרקוט דקים

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבשר

300 גרם בשר אנטרקוט פרוס דק
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
1 כף למון גראס קצוץ דק
3 כפות שמן
3 כפות שומשום קלוי
3 בצלים ירוקים חתוכים לתלתלים
חצי כוס עלי נענע טריים
חצי כוס עלי כוסברה
חצי חבילת אטריות אורז (100 גרם) רחבות
מלח, פלפל שחור טחון טרי

לקרמל

½ כוס סוכר
¼ כוס מים

אופן ההכנה:

1 משרים את האטריות במים חמים למשך כעשר דקות, עד שהן מרככות. מסננים. 2. לקרמל: במחבת, מחממים את הסוכר על אש בינונית, כשהוא מתחיל להמס ולהשחים מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את המים ומערבבים במהירות בעזרת כף עץ. לאחר כ-4 דקות- כשנוצר רוטב סמיך וצמיגי בעל גוון ענברי מסירים מהאש. 3. מחממים את השמן במחבת וכשהוא חם, מטגנים בו, תוך ערבוב, את השום, ג'ינג'ר והלמון גראס, במשך דקה. 4. מוסיפים את פרוסות האנטרקוט, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות, עד שהבשר מתחיל להשחים. 5. מוסיפים 4 כפות מהקרמל ומטגנים עד שהקרמל עוטף את הבשר מכל צידיו; עניין של כחמש דקות. 6. מעבירים את אטריות האורז לצלחת הגשה, מניחים עליהן את הבשר ומוזגים מעל את הרוטב שנותר במחבת. 7. מעל לכל מפזרים שומשום קלוי ומקשטים בעלי הנענע והכוסברה הטריים.