קוסקוס עם קציצות ואפונה
כשאנחנו מדמיינים את ארוחת הצהריים המשרדית האידיאלית, אנחנו רואים בעיני רוחנו צלחת קוסקוס עם תבשיל בשרי עמוק וטעים, שהרוטב נשפך ממנו בנדיבות. הפעם מדובר בקציצות בקר ואפונה, וזה באמת כל מה שבא לנו כרגע
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לקוסקוס:
1 שקית (350 גרם) קוסקוס מלא
כפית מלח
כף שמן זית
3 כוסות מים רותחים
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
חצי כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כף בהרט
כפית פפריקה
לרוטב:
1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות
4 כפות שמן זית
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
2 גבעולי סלרי, חתוכים גס
כפית מלח
חצי כף כורכום
חצי כף כמון
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות סילאן
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 שופכים את הקוסקוס לקערה, מוסיפים מלח ושמן זית, מערבבים ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים שוב ומכסים. מניחים בצד עד לספיגת המים.
2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, יוצרים כדורים, מסדרים אותן על מגש ומעבירים למקרר ל-15 דקות.
3 מטגנים בסיר סוטאז' את הבצל כ-3 דקות ומוסיפים את האפונה, הסלרי, התבלינים והסילאן.
4 שופכים פנימה את 3 כוסות המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות. מבשלים בכיסוי חלקי כ-30 דקות על אש בינונית.
5 מגישים חם על צלחת עם קוסקוס.