קציצות פראסה
קציצות עם המון פרסה ומעט בשר וקמח מצה וגם טיגון עדין רק עד הזהבה קלה, שאולי בא על חשבון הפריכות, אבל הטעם הבצלי המתקתק משגע
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (40 מנות):
1.5 ק"ג פרסה (משקל נקי) חצויה לאורכה, חתוכה למקטעים ושטופה היטב
300 גרם בשר בקר טחון טרי
3 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם או קמח מצה
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפרסה בסיר גדול עם הרבה מים כ-45 דקות עד שהיא רכה מאוד. מסננים, מצננים וסוחטים היטב.2. טוחנים את הפרסה במטחנת בשר או במעבד מזון בפולסים עד שהיא קצוצה גס.
3 מעבירים לקערה, מוסיפים בשר, ביצים ופירורי לחם או קמח מצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
4 יוצקים שמן בגובה 1/2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים קציצה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
5 יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ ופוחסים לקציצות.
6 מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
*מגישים קר, חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.
*ניתן להחליף את בשר הבקר בבשר פרגית טחון באותה כמות.
* ניתן להוסיף כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, נענע) קצוצים גס.