מפרום חצילים מסורתי
לפעמים אנחנו לא מחפשים מתכונים קלילים במיוחד או מהירים במיוחד, אלא כאלה שיעבירו לנו כמה שעות ברוגע ובשמחה, ובסופם נישאר עם ארוחה חמה, ביתית, מסורתית וטובה. מכירים? אז מפרום
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
4-6 מנות:
3 חצילים בינוניים
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל בינוני, מגורר דק
2 שיני שום, כתושות
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון
לציפוי:
קמח
2 ביצים טרופות
לרוטב:
2 כפות שמן ניטרלי
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
200 גרם עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כוס מים
אופן ההכנה:
1 חותכים את החצילים לפרוסות עגולות בעובי של כסנטימטר וחצי. חוצים כל פרוסה לרוחבה לא עד הסוף, כך שייווצר מעין כיס. ממליחים ומשהים על מסננת כ-15 דקות.
2 המלית: מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל המגורר, השום, הביצה, פירורי הלחם והתבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.
3 ממלאים כל פרוסת חציל בתערובת הבשר, מקמחים, טובלים בביצה טרופה ומטגנים בשמן חם עד להזהבה משני הצדדים.
4 הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל, ומבשלים מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
5 מסדרים את המפרום בסיר עם הרוטב, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שהחצילים רכים והטעמים נספגים אלה באלה.
המתכון באדיבות מעדניות טנא. סשה ארגוב 23, רעננה | גשר העץ 3, א.ת עמק חפר. להזמנות