אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

תבשיל קציצות עם ארטישוק ירושלמי

סיר אחד שיש בו הכל

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 15/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

1 ק"ג בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 פלפל ירוק חריף מנוקה וקצוץ

1 כוס כוסברה קצוצה

חצי כוס בורגול משורה במים, סחוט

2 ביצים

מלח

פלפל שחור טחון טרי

לתבשיל:

רבע כוס שמן זית

5 שיני שום שלמות, מעוכות

12 בצלי שאלוט קלופים, שלמים

5 עלי מרווה קרועים

3 לימונים כבושים, קצוצים גס

1 קג' ארטישוק ירושלמי קלוף וחצוי לשניים

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים ומבושלים)

2 כפיות כורכום

מלח

פלפל שחור טחון טרי

כוס כוסברה קצוצה

4 כוסות מים

שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הקציצות טובלים את הידים בשמן, צרים קציצות שטוחות ויפות. מסדרים בתבנית אפייה משומנת. שולחים לתנור שחומם ל200 מעלות ל-4-5 דקות.

מתכונים לראש השנה

2 מטגנים בסיר את השום, מרווה ובצלי שאלוט. מוסיפים את הארטישוקים הירושלמים הקלופים ומטגנים כ-2 דקות.

3 מוסיפים את הלימונים הכבושים, חומוס ותבלינים ואחר כך את המים. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הכוסברה.

4 מכניסים את הקציצות פנימה ומבשלים יחד כ- 45 דקות.

5 מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים עוד 5 דקות, מעבירים לקערה ומפזרים למעלה כוסברה קצוצה טרייה.

6 מגישים עם קוסקוס.

(תמונת אילוסטרציה)