תבשיל קציצות עם ארטישוק ירושלמי
סיר אחד שיש בו הכל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף מנוקה וקצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס בורגול משורה במים, סחוט
2 ביצים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
לתבשיל:
רבע כוס שמן זית
5 שיני שום שלמות, מעוכות
12 בצלי שאלוט קלופים, שלמים
5 עלי מרווה קרועים
3 לימונים כבושים, קצוצים גס
1 קג' ארטישוק ירושלמי קלוף וחצוי לשניים
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים ומבושלים)
2 כפיות כורכום
מלח
פלפל שחור טחון טרי
כוס כוסברה קצוצה
4 כוסות מים
שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי הקציצות טובלים את הידים בשמן, צרים קציצות שטוחות ויפות. מסדרים בתבנית אפייה משומנת. שולחים לתנור שחומם ל200 מעלות ל-4-5 דקות.
2 מטגנים בסיר את השום, מרווה ובצלי שאלוט. מוסיפים את הארטישוקים הירושלמים הקלופים ומטגנים כ-2 דקות.
3 מוסיפים את הלימונים הכבושים, חומוס ותבלינים ואחר כך את המים. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הכוסברה.
4 מכניסים את הקציצות פנימה ומבשלים יחד כ- 45 דקות.
5 מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים עוד 5 דקות, מעבירים לקערה ומפזרים למעלה כוסברה קצוצה טרייה.
6 מגישים עם קוסקוס.
(תמונת אילוסטרציה)