אוכל

פירות יבשים במילוי אנטרקוט וצנוברים

השף שאול בן אדרת ממסעדת קימל במתכון לממולאים יחודיים ונהדרים

שאול בן אדרת | מסעדת קימל | פורסם 09/02/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כחצי בקבוק יין יבש
12 תאנים מיובשות
12 שזיפים מיובשים
12משמשים
12 תמרים
400 גרם אנטרקוט
חצי כוס צנוברים קלויים
צרור כוסברה קצוצה דק
בצל גדול או שניים קטנים קצוצים דק
שן שום כתושה
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון טרי
מעט זרעי קימל (כחצי כפית)
מעט זרעי כוסברה (כחצי כפית)
4-6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 יוצקים את היין האדום לסיר, מוסיפים את הפירות היבשים, מביאים לרתיחהומבשלים כדקה. מסירים מהאש ומצננים.2. חותכים את האנטרקוט דק מאוד.3. מעבירים את הבשר הקצוץ לקערה ומוסיפים את הכוסברה, הבצל, הצנוברים,הקימל, גרגרי הכוסברה, הפלפל השחור, המלח והשום, יוצקים את שמן הזיתומערבבים היטב בעזרת הידיים.4. חורצים את התאנים והמשמשים – יוצרים מעין כיס קטן במרכז. מגלענים אתהשזיפים והתמרים וממלאים את כל הפירות בתערובת הבשר.5. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הפירות בעדינות כשתיים שלוש דקות מכל צד. 

ניתן גם לאפות הפירות היבשים בתנור. בחום גבוה (180 מעלות) במשך רבע שעה.