אוכל
תמונת AVI׃ דרך אוכל, דרך האוכל 1

מוסקה חצילים וטחינה

המאפה הבלקני בגוון ים תיכוני

שאולי הופמן | mako | פורסם 03/02/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

4 חצילים פרוסים לטבעות בעובי 2 ס"מ
2 בצל קלופים וקצוצים
4 שיני שום
6-8 עגבניות
1 זר פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים
1/3 כוס שמן זית
מיץ מ-2 לימונים
1 ק"ג בשר בקר טחון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 משמנים נייר אפייה בשמן זית, מניחים את טבעות החציל ומשמנים גם אותן, ממליחים ומפלפלים.

2 אופים בתנור חומם מראש ל-200 מעלות עד לריכוך החצילים, כ-15 דקות.

3 במחבת רחבה/סיר מטגנים בשמן זית את הבצל עד לשקיפות.

4 מוסיפים בהדרגה את הבשר הטחון (על מנת לא להוריד את חום המחבת בבת אחת).

5 לאחר בישול הבשר מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה (ניתן ואף מומלץ להוסיף גם תבלינים יבשים לטעמכם כמו: כמון, זרעי כוסברה, כורכום, פפריקה, הל, ציפורן, סומק וכד').

6 בקערה נפרדת מערבבים את הטחינה עם המים, הלימון וכפית מלח.

7 טוחנים בבלנדר ידני את העגבניות, השום ומעט מלח ופלפל שחור.

8 מסדרים בתבנית חסינת אש (בגובה 5 ס"מ לפחות ובאורך 25 ס"מ) שכבת חצילים, שכבת בשר (יש להדק קלות את הבשר), שכבת רסק עגבניות ושכבה של טחינה.

9 חוזרים על פעולה זו פעמיים, כך שבסופו של דבר תהיה טחינה בחלק העליון.

10 מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.