מוסקה חצילים וטחינה
המאפה הבלקני בגוון ים תיכוני
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
4 חצילים פרוסים לטבעות בעובי 2 ס"מ
2 בצל קלופים וקצוצים
4 שיני שום
6-8 עגבניות
1 זר פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים
1/3 כוס שמן זית
מיץ מ-2 לימונים
1 ק"ג בשר בקר טחון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 משמנים נייר אפייה בשמן זית, מניחים את טבעות החציל ומשמנים גם אותן, ממליחים ומפלפלים.
2 אופים בתנור חומם מראש ל-200 מעלות עד לריכוך החצילים, כ-15 דקות.
3 במחבת רחבה/סיר מטגנים בשמן זית את הבצל עד לשקיפות.
4 מוסיפים בהדרגה את הבשר הטחון (על מנת לא להוריד את חום המחבת בבת אחת).
5 לאחר בישול הבשר מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה (ניתן ואף מומלץ להוסיף גם תבלינים יבשים לטעמכם כמו: כמון, זרעי כוסברה, כורכום, פפריקה, הל, ציפורן, סומק וכד').
6 בקערה נפרדת מערבבים את הטחינה עם המים, הלימון וכפית מלח.
7 טוחנים בבלנדר ידני את העגבניות, השום ומעט מלח ופלפל שחור.
8 מסדרים בתבנית חסינת אש (בגובה 5 ס"מ לפחות ובאורך 25 ס"מ) שכבת חצילים, שכבת בשר (יש להדק קלות את הבשר), שכבת רסק עגבניות ושכבה של טחינה.
9 חוזרים על פעולה זו פעמיים, כך שבסופו של דבר תהיה טחינה בחלק העליון.
10 מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.