אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

כתף בקר עם ירקות שורש ושום

קוביות של כתף בקר עם ירקות שורש ברוטב של תימין, סילאן. מומלץ להגיש עם אורז לבן

אביב משה | mako אוכל | פורסם 06/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות של 33 ס"מ

שמן קנולה

10 שיני שום, קלופות

2 גזרים, קלופים וחתוכים גס

3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים גס

2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס

1 שורש סלרי, חתוך גס

1 ליטר ציר ירקות

2 עלי דפנה

5 גרגרי פלפל אנגלי

צרור תימין

2 כפות סילאן

דבש

מלח

קמח תירס לקימוח הבשר

אופן ההכנה:

1 מקמחים את קוביות הבשר בקמח תירס. 2. מחממים בסיר רחב שמן ומטגנים את קוביות הבשר מכל צד כ-2 דקות. מוציאים לצד. 3. מוסיפים לסיר את הירקות לטיגון של 3 דקות. 4. מחזירים את נתחי הבשר לסיר ומוסיפים את שאר התבלינים מלבד המלח. 5. מכסים בציר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה וחצי או לחילופין עד שהבשר רך. 6. ממליחים לפי הטעם ומגישים עם אורז לבן.