מטמברה
שניצל בסיגנון ארגנטינאי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
1.5 קילוגרם נתח לצלי משוטח ודק (כמו פרוסת שניצל גדולה).
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאד
3 שיני שום קצוצות דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 גזרים קלופים חתוכים לאורכם לשישה חלקים
3 ביצים קשות חתוכות לרבעים
1 כפית א אַחימוֹלִידוֹ (תערובת תבלינים ארגנטינאית)
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הפטרוזיליה, השום, המלח ופלפל ומושחים את נתח הבשר בתערובת. 2. מניחים את הנתח הבשר בתבנית ומעליו מניחים לאורך יריעת הבשר את רצועות הגזר והביצים הקשות. מפזרים מעל את האַחימוֹלִידוֹ ומזליפים את השמן. 3. מגלגלים את הנתח במהודק. קושרים בחוט קשירה היטב לקבלת גליל בשר ממולא. 4. ממלאים סיר גדול במים ומלח ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הנתח הקשור, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים בחום נמוך, ממש על סף רתיחה כשעה וחצי. 5. מכבים את האש ומשאירים את הנתח להתקרר יחד עם הנוזל. מוציאים ומסננים. 6. מניחים על תבנית התנור רשת. עליה מניחים את נתח הבשר הקשור. עליו מניחים משקולת כבדה. מניחים ככה למשך מספר שעות (למשך הלילה, הכי טוב). 7. פורסים את הבשר המגולגל לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומגישים.