אוכל
צילום׃ istockphoto

רס נענע

מנה מרעננת ומענגת במיוחד

ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 15/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 קילוגרם בשר בקר טחון פעמיים (כתף או צוואר)
1 כוס קמח
3 כפות אורז טחון דק (ניתן למצוא בחנויות תבלינים או לטחון בבית בעזרת מטחנה חזקה. אם אין מטחנה ניתן להניח את האורז בשקית, להקפיא למשך לילה, להכניס את שקית האורז לשקית נוספת ולחבוט בו בעזרת פטיש שניצלים עד שהוא הופך לאבקה)
4 שיני שום כתושות
1/2 כפית בהרט
1 כף נענע יבשה ומפוררת
100 גר' פיסטוקים שלמים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מעט שמן קנולה או תירס לטיגון

לרוטב

שליש כוס שמן זית עדין
שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי
2-3 שיני שום כתושות
צרור קטן של עלי פטרוזיליה קצוצים דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח, האורז הטחון, הבהרט והנענע היבשה. 2. מניחים את הבשר בקערה, מוסיפים את השום הכתוש, המלח הפלפל והפיסטוקים ולשים מעט. 3. מאחדים בין תערובת הבשר לתערובות הקמח ולשים עד לקבלת תערובת אחידה. 4. מכסים את התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה. 5. מחממים את השמן במחבת עבת תחתית 6. נוטלים כף מהתערובת ויוצרים ממנה עיגול קטן, משטחים אותו מעט ומעבירים לשמן החם. מטגנים כ-4-5 דקות מכל צד ומוציאים תוך ניעור עודפי השמן לצלחת מכוסה בנייר מטבח.

הכנת הרוטב: 7. מניחים בסיר שטוח ורחב את שמן הזית, הלימון השום המלח והפלפל ומבשלים עד סף הרתיחה מעל להבה נמוכה. 9. מעבירים את הקציצות לרוטב, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.