אוכל

קציצות כיפתא בנוסח כורדי

תבשיל קציצות עוף ובשר המתבשל בישול איטי עם חומוס וביצים - שילוב היסטרי בין מרק קובה לחמין

רויטל קלימי | עושים שכונה | פורסם 19/12/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 127 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/4 קילו עוף טחון
1/4 קילו בשר בקר טחון
1 עצם ברך לחמין
כוס אורז בסמטי הודי
4 ביצים
1 חבילת גרגירי חומוס
מרגרינה פרווה פשוטה
מלח
פלפל
כורכום

אופן ההכנה:

1 משרים את גרגרי החומוס למשך לילה.

2 מרתיחים ומנקים את העצם.

3 מבשלים 4 ביצים חצי בישול.

4 חותכים את המרגרינה לקוביות קטנות (כמספר הקובות).

5 מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את גרגרי החומוס, העצם, כף מלח, כפית כורכום, ½ כפית פלפל. (מומלץ לטעום את המרק ולתקן טעמים).

6 לשים בקערה את הבשר הטחון, העוף הטחון, כוס אורז, ½ כף מלח, ½ כפית פלפל, כפית כורכום.

7 יוצרים מהתערובת קובות בגודל של כדור טניס.

8 לתוך כל קובה יש לדחוף קוביה קטנה של מרגרינה.

9 כשהמרק מגיע לרתיחה מכניסים את הקובות לסיר.

10 מוסיפים את הביצים הקשות מעל הקובות ומבשלים על אש נמוכה כל הלילה.