קציצות כיפתא בנוסח כורדי
תבשיל קציצות עוף ובשר המתבשל בישול איטי עם חומוס וביצים - שילוב היסטרי בין מרק קובה לחמין
רויטל קלימי | עושים שכונה
| פורסם 19/12/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1/4 קילו עוף טחון
1/4 קילו בשר בקר טחון
1 עצם ברך לחמין
כוס אורז בסמטי הודי
4 ביצים
1 חבילת גרגירי חומוס
מרגרינה פרווה פשוטה
מלח
פלפל
כורכום
אופן ההכנה:
1 משרים את גרגרי החומוס למשך לילה.
2 מרתיחים ומנקים את העצם.
3 מבשלים 4 ביצים חצי בישול.
4 חותכים את המרגרינה לקוביות קטנות (כמספר הקובות).
5 מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את גרגרי החומוס, העצם, כף מלח, כפית כורכום, ½ כפית פלפל. (מומלץ לטעום את המרק ולתקן טעמים).
6 לשים בקערה את הבשר הטחון, העוף הטחון, כוס אורז, ½ כף מלח, ½ כפית פלפל, כפית כורכום.
7 יוצרים מהתערובת קובות בגודל של כדור טניס.
8 לתוך כל קובה יש לדחוף קוביה קטנה של מרגרינה.
9 כשהמרק מגיע לרתיחה מכניסים את הקובות לסיר.
10 מוסיפים את הביצים הקשות מעל הקובות ומבשלים על אש נמוכה כל הלילה.