אוכל
צילום׃ Miha Jesensek, Istock

אנטריקוט במלית פטריות יער ועשבי תיבול

נתח בשר עסיסי מגולגל וממולא בחגיגה של טעמים

אורן גירון | עושים בישול, מרכז קולינרי למקצועות הבישול והאפייה | פורסם 25/03/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 ק"ג אנטריקוט טרי
1 סלסלה פטריות שמפיניון
1 סלסלה פטריות פורטובלו
2 כפות פטריות פורצ'יני מיובשות
500 מ"ל ציר בקר
400 מ"ל יין אדום
500 גרם ירקות שורש (שורש סלרי, כרשה, גזר, בצל)
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור בזיליקום
2 ענפי תימין
4 שיני שום כתושות
מלח ים, פלפל שחור טרי
שמן זית

אופן ההכנה:

1 פותחים את האנטריקוט ל"דף" ומשטחים בין שני יריעות ניילון נצמד. מתבלים במלח ים ופלפל שחור טרי, מעסים היטב.

2 חותכים את הפטריות לפרוסות אחידות, מקפיצים בשמן זית ושום . מוסיפים עשבי תיבול קצוצים דק ומתבלים במלח פלפל. מניחים במסננת להוצאת עודפי נוזלים.

3 ממלאים את האנטריקוט בפטריות, מגלגלים וקושרים בחוט שפגאט.

4 במחבת חם עם מעט שמן, סוגרים את גלילת האנטריקוט מכל הצדדים. מעבירים לתבנית.

5 קולפים, שוטפים וקוצצים גס את ירקות השורש (מירפואה) ומאדים בסיר רחב במעט שומן, מוסיפים ציר בקר ויין ומביאים לרתיחה.

6 מעבירים לתבנית עם הגלילה ומכניסים לתנור חם 180 מעלות, לשעה- שעה וחצי, עד אשר הגלילה רכה.

7 מוציאים את הגלילה ושומרים במקום חם. מסננים את נוזלי הבישול, מצמצמים עד לקבלת חצי מהנפח המקורי.

8 פורסים את הגלילה, ויוצקים מעל את הרוטב.