אנטריקוט במלית פטריות יער ועשבי תיבול
נתח בשר עסיסי מגולגל וממולא בחגיגה של טעמים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
2 ק"ג אנטריקוט טרי
1 סלסלה פטריות שמפיניון
1 סלסלה פטריות פורטובלו
2 כפות פטריות פורצ'יני מיובשות
500 מ"ל ציר בקר
400 מ"ל יין אדום
500 גרם ירקות שורש (שורש סלרי, כרשה, גזר, בצל)
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור בזיליקום
2 ענפי תימין
4 שיני שום כתושות
מלח ים, פלפל שחור טרי
שמן זית
אופן ההכנה:
1 פותחים את האנטריקוט ל"דף" ומשטחים בין שני יריעות ניילון נצמד. מתבלים במלח ים ופלפל שחור טרי, מעסים היטב.
2 חותכים את הפטריות לפרוסות אחידות, מקפיצים בשמן זית ושום . מוסיפים עשבי תיבול קצוצים דק ומתבלים במלח פלפל. מניחים במסננת להוצאת עודפי נוזלים.
3 ממלאים את האנטריקוט בפטריות, מגלגלים וקושרים בחוט שפגאט.
4 במחבת חם עם מעט שמן, סוגרים את גלילת האנטריקוט מכל הצדדים. מעבירים לתבנית.
5 קולפים, שוטפים וקוצצים גס את ירקות השורש (מירפואה) ומאדים בסיר רחב במעט שומן, מוסיפים ציר בקר ויין ומביאים לרתיחה.
6 מעבירים לתבנית עם הגלילה ומכניסים לתנור חם 180 מעלות, לשעה- שעה וחצי, עד אשר הגלילה רכה.
7 מוציאים את הגלילה ושומרים במקום חם. מסננים את נוזלי הבישול, מצמצמים עד לקבלת חצי מהנפח המקורי.
8 פורסים את הגלילה, ויוצקים מעל את הרוטב.