אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

קציצות בקר ברוטב סלק עגבניות ולימון

בניחוח כוסברה ונענע

מאיר דנון | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 31/08/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון

2 כף קמח לבן

2 ביצים

בצל בינוני קצוץ

סלק בינוני מרוסק

מלח

פלפל

לרוטב:

1 ליטר ציר עוף

1 בצל קצוץ

2 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות

2 קישואים חתוכים לקוביות

3 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות

3 שיני שום כתושות

חופן עלי כוסברה

6 ענפי נענע

מיץ משני לימונים

כפית רסק עגבניות

מלח

פלפל

סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את החומרים לקציצות, מתבלים במלח ופלפל. יוצרים קציצות בגודל בינוני ומטגנים במחבת טפלון עם מעט שמן. אין צורך לבשל לחלוטין רק להשחים מבחוץ.

2 לרוטב: בסיר גדול מטגנים את הבצל במעט שמן נייטראלי, מוסיפים את הסלק וממשיכים לבשל 2-3 דקות, מוסיפים את העגבניות, השום, הרסק ואת ציר העוף ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.

3 קושרים את ענפי הנענע והכוסברה בצרור ומוסיפים לנוזלים, מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומבשלים כ 30 דקות.

4 מוסיפים את קוביות הקישוא ואת הקציצות ומבשלים יחדיו כ 20 דקות.

5 מקשטים בכוסברה ובעלי נענע ומגישים מיד, אפשר עם לימון טרי- לחובבי החמצמצות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה