תמונת AVI׃ מאסטר שף
סטייק צרוב עם חמאה ויין לצד ירקות בתנור
סטייק עסיסי ברוטב יין אדום ובתוספת קריספית של צ'יפס אפוי
גלית בונפלד | מאסטר שף
| פורסם 03/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
תפוח אדמה
בטטה
סטייק
יין אדום
חמאה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום גבוה.
2 חותכים את תפוח האדמה והבטטות לרצועות צ'יפס ארוכות ועבות. מכסים בנייר אפייה, מעליו נייר כסף ומכניסים לתנור עד לריכוך. לאחר התרככותם מורידים את נייר הכסף ונותנים להם להשחים מעט.
3 מזקקים חמאה, מניחים במחבת ומוסיפים חצי כוס יין אדום.
4 במחבת אחרת צורבים את הסטייק למשך 2 דקות בכל צד. חשוב שהמחבת תהיה חמה מאוד.
5 מכניסים את הסטייק לרוטב החמאה והיין למשך 3 דקות.
6 מברישים את הצ'יפס באותו הרוטב ומגישים יחד עם הסטייק.