אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

סטייק צרוב עם חמאה ויין לצד ירקות בתנור

סטייק עסיסי ברוטב יין אדום ובתוספת קריספית של צ'יפס אפוי

גלית בונפלד | מאסטר שף | פורסם 03/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

תפוח אדמה
בטטה
סטייק
יין אדום
חמאה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום גבוה.

2 חותכים את תפוח האדמה והבטטות לרצועות צ'יפס ארוכות ועבות. מכסים בנייר אפייה, מעליו נייר כסף ומכניסים לתנור עד לריכוך. לאחר התרככותם מורידים את נייר הכסף ונותנים להם להשחים מעט.

3 מזקקים חמאה, מניחים במחבת ומוסיפים חצי כוס יין אדום.

4 במחבת אחרת צורבים את הסטייק למשך 2 דקות בכל צד. חשוב שהמחבת תהיה חמה מאוד.

5 מכניסים את הסטייק לרוטב החמאה והיין למשך 3 דקות.

6 מברישים את הצ'יפס באותו הרוטב ומגישים יחד עם הסטייק.