פסטלים של תפוחי אדמה
טריים וטעימים, ממולאים בבשר לצד רוטב טחינה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (12 מנות):
לפסטלים
3-4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ורכים לאחר רתיחה
200 גרם בשר טחון (עדיף צוואר)
2 בצלים קצוצים
שמן זית
מעט מלח
כפית פלפל גרוס
מעט כורכום
כפית כמון
חצי כפית הל
לטחינה
כוס טחינה גולמית
צרור פטרוזיליה
כף ממיץ לימון טרי
פירורי לחם
אופן ההכנה:
עלות המנה: 46 ש"ח
1 מוסיפים לתפוחי האדמה החמים את השמן וחצי כפית כורכום, מלח לפי הצורך ,כפית פלפל גרוס, ומועכים היטב לפירה חלק וטעים. מחכים עד שהתערובת תתקרר.
2 . מטגנים היטב את הבצל הקצוץ במעט שמן זית עד להזהבה.
3 מוסיפים את הבשר הטחון, מעט מלח, מעט פלפל גרוס, מעט כמון ומעט מאד הל ומערבבים עד לצלייה של הבשר. מוציאים מהאש ומקררים כחצי שעה.
4 יוצרים כדורים או אליפסות מהפירה וממלאים אותם בבשר. מגלגלים בפירורי הלחם, ומטגנים בשמן עמוק, טיגון קל מאד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג .
5 מכינים את הטחינה: קוצצים פטרוזיליה, מערבבים את כוס הטחינה עם מעט מים קרים מאד, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מעט מלח, כף מיץ לימון ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך .
אופן ההגשה:
מניחים בצלחת כדור קובה, מעל מזליפים מעט מהטחינה ומגישים.