אוכל

פסטלים של תפוחי אדמה

טריים וטעימים, ממולאים בבשר לצד רוטב טחינה

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 08/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לפסטלים

3-4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ורכים לאחר רתיחה

200 גרם בשר טחון (עדיף צוואר)

2 בצלים קצוצים

שמן זית

מעט מלח

כפית פלפל גרוס

מעט כורכום

כפית כמון

חצי כפית הל

לטחינה

כוס טחינה גולמית

צרור פטרוזיליה

כף ממיץ לימון טרי

פירורי לחם

אופן ההכנה:

עלות  המנה: 46 ש"ח

1 מוסיפים לתפוחי האדמה החמים את השמן וחצי כפית כורכום, מלח לפי הצורך ,כפית פלפל גרוס, ומועכים היטב לפירה חלק וטעים. מחכים עד שהתערובת תתקרר.

2 . מטגנים היטב את הבצל הקצוץ במעט שמן זית עד להזהבה.

3 מוסיפים את הבשר הטחון, מעט מלח, מעט פלפל גרוס, מעט כמון ומעט מאד הל ומערבבים עד לצלייה של הבשר. מוציאים מהאש ומקררים כחצי שעה.

4 יוצרים כדורים או אליפסות מהפירה וממלאים אותם בבשר. מגלגלים בפירורי הלחם, ומטגנים בשמן עמוק, טיגון קל מאד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג .

5 מכינים את הטחינה: קוצצים פטרוזיליה, מערבבים את כוס הטחינה עם מעט מים קרים מאד, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מעט מלח, כף מיץ לימון ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך .

אופן ההגשה:

מניחים בצלחת כדור קובה, מעל מזליפים מעט מהטחינה ומגישים.

  >> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה