אוכל
תמונת AVI׃ mako

פילה בקר ברוטב אגסים עם הום פרייז ואספרגוס

מתכון לנתח בקר ברוטב מתוק עם תפוחי אדמה. מנה מקורית ומשמחת

דניאל תירוש | מאסטר שף | פורסם 21/05/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.2 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבשר:

300 גרם פילה בקר משובח

1 כף יין אדום (קברנה סוביניון מרלו)

שמן זית

מלח ופלפל

לרוטב האגסים:

4 כפות סוכר

2 אגסים, מקולפים וחתוכים לריבועים של כ-1 ס"מ

כף ברנדי

כוס יין אדום (קברנה סוביניון מרלו)

גבעול תימין וגבעול צעיר של רוזמרין

מלח ופלפל לפי הטעם

חצי כוס ציר בקר (או מים)

להום פרייז:

3 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ

1 כף שמן זית

1 כף חלב קוקוס

חצי כפית שמן צ'ילי (או לפי מידת החריפות הרצויה)

4 טיפות טבסקו (או לפי מידת החריפות הרצויה)

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית רוטב סויה

מלח ופלפל לפי הטעם

לאספרגוס:

4 גבעולי אספרגוס רעננים קלופים (יש לחתוך את השליש התחתון, הקשה)

אופן ההכנה:

הום פרייז:

1 מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במי מלח, רק עד לריכוך קל (שלא יתפרקו).

2 מערבבים את שאר המרכיבים בכלי.

3 מעבירים את תפוחי האדמה לרוטב ודואגים שיהיו מכוסים בו היטב. משהים 2-5 דקות לספיגת הטעמים.

4 מטגנים את תפוחי האדמה בשמן זית עד שהם קצת קריספיים ומוסיפים מחצית מהרוטב שנותר.

5 מבשלים עד שהרוטב שבמחבת מצטמצם, מוסיפים את שאר הרוטב ומחממים 1-2 דקות.

רוטב אגסים:

1 מחממים את הסוכר בסיר עד שהוא הופך לנוזל שקוף.

2 מוסיפים את האגסים ומבשלים כ-10 דקות בערבוב עדין (נזהרים לא לשבור אותם), עד שהקרמל זהוב ועוטף את האגסים.

3 מוסיפים את הברנדי ומבשלים 1-2 דקות לאידוי האלכוהול.

4 מוסיפים את היין האדום, תימין, רוזמרין, מלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה 20-30 דקות לצמצום היין.

5 מוסיפים את ציר הבקר (או המים) ומבשלים 5-10 דקות, לקבלת רוטב מעט סמיך ומבריק.

האספרגוס:

מרתיחים מים עם מלח, מוסיפים את האספרגוס ומבשלים כמה דקות ללא מכסה. מעבירים למים קרים.

הבשר:

1 מחממים מחבת כבדה על חום גבוה.

2 מעסים את הבשר ביין אדום, שמן זית, מלח ופלפל וצורבים במחבת עד למידת העשייה הרצויה ( למדיום-רייר יש לצרוב כ-3 דקות על כל צד).

הרכבת המנה:

מניחים את נתחי הבשר במרכז הצלחת. שופכים עליהם מרוטב האגסים ומסדרים ליד את האספרגוס וההום פרייז.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!