אוכל
תמונת AVI׃ none

קציצות בשר בנוסח מרוקאי

מנה מרוקאית אותנטית של קציצות בקר ועשבי תיבול ברוטב עשיר של אפונה ופול

לאה זאתני | עושים שכונה | פורסם 02/12/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 206 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

½ קילו בשר טחון
½ חבילת פטרוזיליה
½ חבילת כוסברה
1 בצל לבן
1 בצל סגול
½ כוס פירורי פנקו
1 תפו"א
5 שיני שום
שמן קנולה
מלח
פלפל שחור
כמון
אגוז מוסקט
קינמון טחון
אבקת מרק עוף
½ שקית פולים קפואים
½ שקית אפונה קפואה
2 ראשי שומר
½ חבילת עלי סלרי

אופן ההכנה:

1 טוחנים בבלנדר פטרוזיליה, כוסברה, בצל לבן, תפו"א ושיני שום.

2 מערבבים בקערה את הבשר הטחון, התערובת שטחנו, ¼ כוס שמן קנולה, ¾ כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, כף שטוחה של כמון, כף שטוחה של אגוז מוסקט, ½ כפית קינמון , ½ כפית אבקת מרק עוף וחצי כוס של פירורי פנקו.

3 לשים את התערובת עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל אחיד (מעט יותר גדול מכדור פינג פונג).

4 מחממים ½ כוס שמן בסיר ומוסיפים בצל סגול עד להזהבתו. מוסיפים את הפולים, האפונה והשומר.

5 בקערה נוספת מוזגים ½ כוס מים רתוחים ומוסיפים ½ כף אבקת מרק עוף, כפית כורכום, כפית פלפל שחור, ½ כפית אגוז מוסקט.

6 שופכים את התערובת הנוזלית לתוך הסיר ומפזרים מעל את עלי הסלרי.

7 מוסיפים את הקציצות ומבשלים למשך 40 דקות על אש נמוכה.

>> לשאר מתכוני התכנית הראשונה של "עושים שכונה"