אוכל
צילום׃ אימג'בנק / Thinkstock

סינטה מעושנת מבית האח הגדול

ידעתם שממש קל לעשן בשר בתנור הביתי שלכם? כל מה שצריך זה נתח משובח ושבבי עץ לעישון שקל להשיג. ואם המתכון הזה הצליח להדליק את כל דיירי האח הגדול, הוא ידליק גם אתכם

צביקה עשת | באקארו | פורסם 16/07/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 3.9 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

נתח סינטה מיושן במשקל 3 ק"ג (עם השומן)

חופן שבבי עץ לעישון בטעם היקורי (או דובדבן או אלון - ניתן לרכוש בחנויות המתמחות בקמפינג וגם חנויות כמו הום סנטר וטיב טעם)

שמן זית

גרגרי חרדל

שום פרוס

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 שעתיים לפני ההכנה יש להוציא את הבשר מהמקרר כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.

2 מניחים בתחתית התנור קערת נירוסטה ובה חופן שבבי עץ לעישון. מניחים את הסינטה על רשת במרכז התנור, מדליקים את השבבים וסוגרים את דלת התנור ל-20 דקות (התנור מכובה, אבל המאוורר יכול לעבוד). 

3 מוציאים את הסינטה מתא התנור ומורחים אותו היטב בשמן זית, גרגירי חרדל, שום פרוס והרבה פלפל שחור גרוס.

4 מוציאים את הקערה עם שבבי העץ, ומחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

5 מכניסים את הסינטה על גבי רשת צלייה מעל תבנית למשך 15 דקות. חשוב שהבשר יהיה מעל רשת ולא מונח ישירות בתבנית. אחרי 15 דקות מורידים את הטמפרטורה לחום של 170 ואופים 60 דקות (לדרגת צלייה מדיום). 

6 אחרי שמוציאים את הבשר מהתנור נותנים לבשר לנוח 25-30 דקות, בלי לגעת בו. רק אחרי הזמן הזה אפשר לפרוס ולהגיש.

סינטה מעושנת (צילום: באקארו)
וככה זה נראה בבית האח|צילום: באקארו

*  הסינטה שהוגש לדיירים בבית האח הגדול נצלה על ווי תלייה במעשנת גחלים עם פחם הדרים בטמפרטורה נמוכה למשך 4 שעות. זו הגרסה המותאמת לתנור ביתי.

 

המתכון באדיבות מסעדת באקארו