טאג`ין בקר ופירות יבשים
מתכון לבקר ופירות יבשים בסגנון צפון אפריקני
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
הטאג`ין הוא שמו של כלי חרס. במטבח הצפון אפריקני הוא משמש בעיקר לבישול איטי ועדין של נתח בקר או כבש רזים, עם פירות וירקות. במקום הטאג`ין אפשר להשתמש בקערת חרס כבדה וגדולה או בסיר כבד וגדול.
מרכיבים (4 מנות):
700 גרם בשר בקר (כף, שייטל, פאלש, ויסבראטן)
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 מקלות סלרי קצוצים
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית זנגוויל טחון
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון טחון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם תפוחי עץ מיובשים
100 גרם שקדים קלופים (גם מהקליפה הפנימית)
1.5 כוסות מרק בשר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות. 1. בטאג`ין, בקדירת חרס או בסיר כבד, מערבבים את כל החומרים חוץ מהמרק. 2. מחממים את מרק הבקר ויוצקים על תערובת הבשר. 3. סוגרים את הכלי (אם האטימה אינה טובה יש להניח 2 שכבות נייר אפייה בין הכלי ומכסה) ואופים במשך שעתיים וחצי. 4. מגישים חם עם קוסקוס.