אוכל
צילום׃ istockphoto

טאג`ין בקר ופירות יבשים

מתכון לבקר ופירות יבשים בסגנון צפון אפריקני

עדי רם | מועצת הבקר והחלב | פורסם 01/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הטאג`ין הוא שמו של כלי חרס. במטבח הצפון אפריקני הוא משמש בעיקר לבישול איטי ועדין של נתח בקר או כבש רזים, עם פירות וירקות. במקום הטאג`ין אפשר להשתמש בקערת חרס כבדה וגדולה או בסיר כבד וגדול.

מרכיבים (4 מנות):

700 גרם בשר בקר (כף, שייטל, פאלש, ויסבראטן)
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 מקלות סלרי קצוצים
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית זנגוויל טחון
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון טחון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם תפוחי עץ מיובשים
100 גרם שקדים קלופים (גם מהקליפה הפנימית)
1.5 כוסות מרק בשר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות. 1. בטאג`ין, בקדירת חרס או בסיר כבד, מערבבים את כל החומרים חוץ מהמרק. 2. מחממים את מרק הבקר ויוצקים על תערובת הבשר. 3. סוגרים את הכלי (אם האטימה אינה טובה יש להניח 2 שכבות נייר אפייה בין הכלי ומכסה) ואופים במשך שעתיים וחצי. 4. מגישים חם עם קוסקוס.