קרפצ'יו פילה בקר בפסטו רוקט
פרוסות דקיקות של פילה בקר בתוספת גראטן תפוחי אדמה ובטטה
אדי מזרחי | מאסטר שף
| פורסם 28/10/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
חצי קילו פילה בקר מצופה בפלפל שחור
לגראטן
תפוח אדמה
בטטה
חמאה
שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור
לפסטו רוקט
חופן עלי רוקט
צנוברים
שמן זית
אופן ההכנה:
1 להכנת הגראטן: פורסים דק את תפוח האדמה והבטטה.
2 מסדרים בתבנית שכבת תפוחי אדמה ומזלפים מעל שמנת מתוקה וחמאה. מכסים בשכבה של בטטה וגם עליה מזלפים שמנת מתוקה וחמאה. מסויפים מלח פלפל לפי הטעם.
3 מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ואופי למשך חצי שעה. לפני שמוציאים מגרדים פרמזן להשחמה.
4 צורבים את פילה הבקר על מחבת גריל כמה דקות מכל צד רק לצריבת הפילה. מוציאים ונותנים לנוח כמה דקות.
5 להכנת הפסטו רוקט: מערבבים יחד במכתש ועלי את עלי הרוקט, הצנוברים ושמן הזית עד לכדי קבלת עיסה אחידה.
6 מניחים בצלחת חתיכת גראטן, פורסים דק דק את הפילה ומסדרים במניפה. יוצקים בכפית מעט פסטו על כל נתח פילה, מתבלים במלח גס, פלפל וקצת שמן זית ומגישים.