אוכל
צילום׃ איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול

צלי בקר של אמא ואבא

צלי בקר קלאסי ברוטב בצלים ופפריקות. מנת בשר שאי אפשר לטעות איתה, גם בארוחת החג

לאה גלובוס | קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם | פורסם 07/04/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 113 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 וחצי ק"ג קוביות צלי בקר (מספר 6 מתאים להכנת צלי גולש)
כ-2 כפות מלאות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (לשיקולכם)
3-4 כפות מלאות שום כתוש
3-4 בצלים גדולים קצוצים
1 כף פלפל שחור טחון דק
שמן רגיל לטיגון
מים לכיסוי הבשר

אופן ההכנה:

1 משחימים את הבצל ואת השום בשמן בסיר.

2 במחבת נפרדת מטגנים מצד אל צד את קוביות הבשר.

3 מעבירים לסיר ומטגנים ביחד עם הבצל והשום תוך כדי ערבוב כ-5-10 דקות נוספות.

4 מוסיפים את התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן יחדיו כ-5 דקות נוספות.

5 מוסיפים את המים עד כיסוי הבשר ומכסים במכסה את הסיר.

6 מבשלים עד לרתיחה על להבה גבוהה ומורידים ללהבה קטנה לשעתיים ויותר.

7 לאחר כשעה בודקים טעמים וכמות הרוטב, ומוסיפים ככל הדרוש לפי הצורך.