צילום׃ איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול
צלי בקר של אמא ואבא
צלי בקר קלאסי ברוטב בצלים ופפריקות. מנת בשר שאי אפשר לטעות איתה, גם בארוחת החג
לאה גלובוס | קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם
| פורסם 07/04/11
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 וחצי ק"ג קוביות צלי בקר (מספר 6 מתאים להכנת צלי גולש)
כ-2 כפות מלאות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (לשיקולכם)
3-4 כפות מלאות שום כתוש
3-4 בצלים גדולים קצוצים
1 כף פלפל שחור טחון דק
שמן רגיל לטיגון
מים לכיסוי הבשר
אופן ההכנה:
1 משחימים את הבצל ואת השום בשמן בסיר.
2 במחבת נפרדת מטגנים מצד אל צד את קוביות הבשר.
3 מעבירים לסיר ומטגנים ביחד עם הבצל והשום תוך כדי ערבוב כ-5-10 דקות נוספות.
4 מוסיפים את התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן יחדיו כ-5 דקות נוספות.
5 מוסיפים את המים עד כיסוי הבשר ומכסים במכסה את הסיר.
6 מבשלים עד לרתיחה על להבה גבוהה ומורידים ללהבה קטנה לשעתיים ויותר.
7 לאחר כשעה בודקים טעמים וכמות הרוטב, ומוסיפים ככל הדרוש לפי הצורך.