צילום׃ לירון אלמוג, יחסי ציבור
קציצות בקר ברוטב לימון
כדורי בשר ותרד ברוטב שום-לימון שיפתיע לכם את החך ויגוון את ארוחת הערב
מאיה דרין | מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox
| פורסם 22/03/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
1 ק"ג בשר טחון
1 ק"ג עלי תרד
2 ביצים
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס פירורי לחם
2 כפות שמן
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן לטיגון
לרוטב
1 כף מים
מיץ מלימון אחד
4 שיני שום פרוסות
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר גדול עם מי מלח וחולטים בהם את התרד לכמה שניות. מסננים וסוחטים. קוצצים גס.
2 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה. יוצרים קציצות מוארכות בעזרת הידיים.
3 מחממים שמן במחבת רחבה. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן משחימות. מוציאים אותן מהמחבת.
4 מכינים את הרוטב: מוסיפים לאותה מחבת כף מים, את מיץ הלימון ושיני השום ומתבלים במלח. 5. יוצקים את הרוטב החם מעל הקציצות ומגישים.