אוכל
צילום׃ לירון אלמוג, יחסי ציבור

קציצות בקר ברוטב לימון

כדורי בשר ותרד ברוטב שום-לימון שיפתיע לכם את החך ויגוון את ארוחת הערב

מאיה דרין | מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox | פורסם 22/03/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 ק"ג בשר טחון
1 ק"ג עלי תרד
2 ביצים
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס פירורי לחם
2 כפות שמן
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן לטיגון

לרוטב

1 כף מים
מיץ מלימון אחד
4 שיני שום פרוסות
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר גדול עם מי מלח וחולטים בהם את התרד לכמה שניות. מסננים וסוחטים. קוצצים גס.

2 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה. יוצרים קציצות מוארכות בעזרת הידיים.

3 מחממים שמן במחבת רחבה. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן משחימות. מוציאים אותן מהמחבת.

4 מכינים את הרוטב: מוסיפים לאותה מחבת כף מים, את מיץ הלימון ושיני השום ומתבלים במלח. 5. יוצקים את הרוטב החם מעל הקציצות ומגישים.