אוכל
צילום׃ דודו קורן סטודיו לצילום , יחסי ציבור

נתחי הודו ביין אדום

תבשיל של נתחי הודו, פטריות וחזה אווז מעושן, ברוטב יין עשיר בטעמים

שף יעקב כץ | שוק&cook | פורסם 26/11/10 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג בשר הודו אדום (שווארמה)
100 גרם חזה אווז מעושן
5 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות קמח
1/2 כוס ציר בקר
2 כוסות יין אדום
2 שיני שום קצוצות
1עלה דפנה
צרור פטרוזליה קטן
1/4 כפית תימין
1 סלסלת פטריות שמפיניון קטנה

אופן ההכנה:

1 חותכים את בשר ההודו לקוביות של 3-4 ס"מ ואת חזה האווז המעושן לקוביות קטנות.

2 מחממים את השמן בסיר כבד ושטוח ומטגנים בו את הבצל עד לשקיפות.

3 מוסיפים את חזה האווז המעושן ומטגנים עד לפריכות.

4 מוסיפים את קוביות בשר ההודו ומטגנים מכל הצדדים. מפזרים את הקמח על הבשר ומערבבים היטב.

5 מוסיפים את הציר והיין, מוסיפים שום, עלה דפנה, פטרוזיליה ותימין ומטבלים במלח פלפל לפי הטעם.

6 מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30-40 דקות על להבה נמוכה.

7 חוצים את הפיטריות הקטנות ומוסיפים לבשר. מבשלים יחד עוד כ-5 דקות, מגישים חם ומקשטים בעשב תיבול. מומלץ להגיש בתוספת פסטה או סלט עלים.

* מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול קונספטואליות לפי נושאים מתחלפים. מתכון זה מתוך סדנת השף של יעקב כץ בנושא חגיגות הבוז'ולה.