נתחי הודו ביין אדום
תבשיל של נתחי הודו, פטריות וחזה אווז מעושן, ברוטב יין עשיר בטעמים
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 ק"ג בשר הודו אדום (שווארמה)
100 גרם חזה אווז מעושן
5 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות קמח
1/2 כוס ציר בקר
2 כוסות יין אדום
2 שיני שום קצוצות
1עלה דפנה
צרור פטרוזליה קטן
1/4 כפית תימין
1 סלסלת פטריות שמפיניון קטנה
אופן ההכנה:
1 חותכים את בשר ההודו לקוביות של 3-4 ס"מ ואת חזה האווז המעושן לקוביות קטנות.
2 מחממים את השמן בסיר כבד ושטוח ומטגנים בו את הבצל עד לשקיפות.
3 מוסיפים את חזה האווז המעושן ומטגנים עד לפריכות.
4 מוסיפים את קוביות בשר ההודו ומטגנים מכל הצדדים. מפזרים את הקמח על הבשר ומערבבים היטב.
5 מוסיפים את הציר והיין, מוסיפים שום, עלה דפנה, פטרוזיליה ותימין ומטבלים במלח פלפל לפי הטעם.
6 מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30-40 דקות על להבה נמוכה.
7 חוצים את הפיטריות הקטנות ומוסיפים לבשר. מבשלים יחד עוד כ-5 דקות, מגישים חם ומקשטים בעשב תיבול. מומלץ להגיש בתוספת פסטה או סלט עלים.
* מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול קונספטואליות לפי נושאים מתחלפים. מתכון זה מתוך סדנת השף של יעקב כץ בנושא חגיגות הבוז'ולה.