משמש ממולא בבשר טלה
משמשים מיובשים ממולאים, ומבושלים בציר בקר עשיר עם פטריות ועגבניות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
בצל לבן בינוני
בצל אדום בינוני
שמן זית
2 כפות שמיר קצוץ דק דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
1/2 ק"ג בשר כבש טחון
2 פרוסות לחם לבן יבש או 3 כפות פירורי לחם
ביצה
30 משמשים מיובשים
2 כפות קמח
לציר הבשר:
1/2 ק"ג שפונדרה בקר
בצל לבן בינוני, חתוך גס
חבילת פטריות שמפיניון, שלמות
3 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
פלפל שחור
מלח
4 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 קוצצים דק בצל אחד לבן ואחד אדום, ומטגנים בשמן זית עד שהם מזהיבים.
2 למעבד מזון מכניסים את השמיר, הפטרוזיליה והבצלים המטוגנים. מתבלים את התערובת בחצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור.
3 מוציאים את התערובת ומערבבים אותה בקערה עם הבשר הטחון. מוסיפים לחם או פירורי לחם, ביצה ושתי כפיות מלח וממשיכים לערבב כ-10 דקות. מכינים מהתערובת כדורים קטנטנים שייכנסו לתוך המשמשים.
4 פותחים משמש לרוחב עם סכין, בעדינות כמו שחותכים פיתה. מכניסים כדור בשר, לוחצים בעדינות וסוגרים בתנועות הידוק. ממלאים כך את כולם ומניחים על צלחת בצד.
5 מכינים ציר בשר: שמים בסיר לחץ את השפונדרה, הבצל, הפטריות, העגבניות, כפית פלפל שחור וכפית מלח ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה 35 דקות.
6 שורפים בסיר נוסף כף סוכר חום, ומוסיפים 2 כוסות מהציר, חצי כפית פלפל וחצי כפית מלח.
7 טובלים את המשמשים הממולאים בקמח ומטגנים בשמן זית משני הצדדים, כדי שיקבלו צריבה עדינה.
8 מעבירים המטוגנים לסיר עם הסוכר שהמסנו בציר, ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה. מוצאים עם כף מסננת ומניחים על צלחת הגשה.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים