אוכל
צילום׃ דניאל בר און

משמש ממולא בבשר טלה

משמשים מיובשים ממולאים, ומבושלים בציר בקר עשיר עם פטריות ועגבניות

צילה עופר | מאסטר שף | פורסם 18/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

בצל לבן בינוני

בצל אדום בינוני

שמן זית

2 כפות שמיר קצוץ דק דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

1/2 ק"ג בשר כבש טחון

2 פרוסות לחם לבן יבש או 3 כפות פירורי לחם

ביצה

30 משמשים מיובשים

2 כפות קמח

לציר הבשר:

1/2 ק"ג שפונדרה בקר

בצל לבן בינוני, חתוך גס

חבילת פטריות שמפיניון, שלמות

3 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות

פלפל שחור

מלח

4 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 קוצצים דק בצל אחד לבן ואחד אדום, ומטגנים בשמן זית עד שהם מזהיבים.

2 למעבד מזון מכניסים את השמיר, הפטרוזיליה והבצלים המטוגנים. מתבלים את התערובת בחצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור.

3 מוציאים את התערובת ומערבבים אותה בקערה עם הבשר הטחון. מוסיפים לחם או פירורי לחם, ביצה ושתי כפיות מלח וממשיכים לערבב כ-10 דקות. מכינים מהתערובת כדורים קטנטנים שייכנסו לתוך המשמשים.

4 פותחים משמש לרוחב עם סכין, בעדינות כמו שחותכים פיתה. מכניסים כדור בשר, לוחצים בעדינות וסוגרים בתנועות הידוק. ממלאים כך את כולם ומניחים על צלחת בצד.

5 מכינים ציר בשר: שמים בסיר לחץ את השפונדרה, הבצל, הפטריות, העגבניות, כפית פלפל שחור וכפית מלח ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה 35 דקות.

 

6 שורפים בסיר נוסף כף סוכר חום, ומוסיפים 2 כוסות מהציר, חצי כפית פלפל וחצי כפית מלח.

7 טובלים את המשמשים הממולאים בקמח ומטגנים בשמן זית משני הצדדים, כדי שיקבלו צריבה עדינה.

8 מעבירים המטוגנים לסיר עם הסוכר שהמסנו בציר, ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה. מוצאים עם כף מסננת ומניחים על צלחת הגשה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים