גלילות אנטרקוט במילוי צנוברים ופיסטוקים
מנה נהדרת המוגשת לצד כרוב לבן עם בצל מטוגן ביתי. מעדן מלכים, ולא מסובך בכלל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 פרוסות אנטרקוט בעובי 2 ס"מ
1/2 כרוב לבן
2 בצלים גדולים
10 גרם פיסטוק
10 גרם צנוברים
1/2 חבילה פטרוזיליה
1/2 כוס יין אדום חצי יבש
2 כפות סוכר חום
2 כפות דבש
אספרגוס
1 כוס שמן זית
כורכום
פלפל חריף
מרק עוף
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצלים ב-3/4 כוס שמן עם מכסה פתוח באש בינונית כחצי שעה לפחות עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים מעט פלפל אדום ומעט כורכום. מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים את הכרוב, כף מרק עוף וחצי כף פלפל חריף. מערבבים וסוגרים את הסיר לעוד שעה.
2 מורחים את פרוסות הבשר במעט שמן זית. קולים את הפיצוחים כ-3 דקות, מרסקים מעט ומוסיפים מעט פטרוזיליה. מרתיחים את האספרגוס במים כ-3 דקות ומעבירים למי קרח.
3 מכינים את הרוטב - מקרמלים את הסוכר. מוסיפים את הדבש, היין ואת תערובת הפיצוחים. מערבבים היטב וממלאים את פרוסות הבשר במילוי. מהדקים ומכינים גלילות כאשר האספרגוס מונח עם המילוי.
4 צורבים במחבת צלייה במעט שמן זית כ-2 דקות לכל צד (4 צדדים כל גלילה סה"כ). מגישים בצלחת גדולה לצד הכרוב ומסביב לצלחת מעט מרוטב היין המתוק.
סימון תזונתי עבור מנת הגשה:
קלוריות | 1248 אנרגיה |
חלבונים | 42.1 גרם |
פחמימות | 49.9 גרם |
שומנים | 97.2 גרם |