אוכל
תמונת AVI׃ mako

קיט פו

בשר? יש. לחם מיוחד? יש. תוספת עם קייל וגבינה מסוננת? יש ויש. לא פלא שהשופטים התלהבו

מסרט וולדמיכאל | מאסטר שף | פורסם 31/12/13 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.9 151 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קובא (עץ שדומה לבננה, שאפשר להשיג באתיופיה) – שורש ועלים

קייל – כ-18 עלים

300 גרם גבינת קוטג'

200 גרם פילה בקר

חמאה מזוקקת מתובלת

אבקת צ'ילי

שמן זית

בצלי שאלוט

אופן ההכנה:

1 הכנת הלחם: מוסיפים לשורש הקובא מעט שמן וקצת מלח, מערבבים היטב ומוסיפים עלה קובא. מכסים את הבצק עם עלה נוסף ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-15 דקות. מדי פעם מטפטפים עליו מים, כדי שיהיה אפקט של אידוי.

2 מייבשים 4-5 עלי קייל בתנור בחום של 90 מעלות כחצי שעה, ומפוררים לאבקה. מפרידים 4-5 עלים נוספים לגזע ועלה, ומבשלים לריכוך.

3 במקביל שופכים את הקוטג' לבד לחיתול, קושרים אותו חזק ומניחים על מסננת. מעל מניחים צלחת כבדה שתסחוט ממנו את כל המים.

4 קוצצים את פילה הבקר לקוביות קטנות, בדומה לסטייק טרטר. מניחים בצד.

5 מוציאים את הקוטג' מהבד לקערה, ומפוררים טוב טוב לפירורי קוטג'. ממיסים 2 כפות חמאה מזוקקת מתובלת, מוסיפים אבקת צ'ילי, קייל מפורר וכמה כפות מהקוטג'. מערבבים היטב (התערובת צריכה להיות מוצקה). מעצבים בתוך ניילון נצמד לצורת גליל, ומעבירים למקרר או למקפיא. כשהגליל מתייצב ומתקשה פורסים אותו.

6 לוקחים את הקייל המבושל וחוזרים איתו על אותו תהליך: מערבבים עם חמאה מזוקקת ואבקת צ'ילי, מוסיפים קוטג', מעצבים, מצננים ופורסים.

7 מקפיצים את שאריות הקייל בשמן זית עם בצלי שאלוט וקצת אבקת צ'ילי.

8 ממיסים בסיר 50 גרם חמאה מזוקקת עם כף וחצי של אבקת צ'ילי. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הבשר. אם זה לא נראה לכם מספיק עסיסי – אל תתביישו להוסיף עוד חמאה.

9 חותכים את הלחם בצורת דיסק, ומניחים על הצלחת. עליו שמים את הקייל המוקפץ, ועליו את הבשר. מניחים ליד את פרוסות הקייל והקוטג' ומגישים.

* המתכונים מובאים כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים