אוכל
צילום׃ מריוס הרמן, פורום המתכונים של תפוז

קובה מטוגן

מעדן של סולת במילוי בשר טחון בטעם בייתי

מריוס הרמן | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 24/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חצי קילו בורגול דק שהושרה לשעה וחצי במים
2 כוסות סולת
3-4 כפות קמח לבן (לא חובה)
3 כפות שמן
ביצה אחת (לא חובה)
חצי כפית מלח
חצי כפית כורכום
רבע כפית פלפל לבן
רבע כפית בהרט
שמן לטיגון
מלית מוכנה ומצוננת

אופן ההכנה:

1 מסננים היטב את הבורגול.

2 מוסיפים סולת ואת שאר החומרים, ולשים כמה דקות ביד עד לקבלת בצק יבש למדי.

3 לוקחים חתיכה מעט יותר גדולה מכדור פינג-פונג ולשים אותה לצורת עיגול.

4 יוצרים גומה עמוקה וממלאים בכפית מהמלית. סוגרים ומהדקים את שולי המעטפת מעל המלית, מגלגלים בין כפות הידיים ויוצרים צורת כופתה.

5 מניחים על משטח (למשל קרש חיתוך נקי ומנוגב היטב).

6 מחממים במחבת גדולה ועמוקה שמן לטיגון.

7 כשהשמן חם מאוד מחליקים פנימה בזהירות את כופתאות הקובה, תוך הקפדה שלא ייגעו אחת בשנייה ושיהיה מספיק מקום כדי להפוך אותן בקלות.

8 כשהצד התחתון משחים הופכים, ומטגנים את הצד השני עד השחמה.

9 מוציאים ומניחים על מגבות נייר למספר דקות, כדי להיפטר מעודפי השמן. אוכלים חם.