קובה מטוגן
מעדן של סולת במילוי בשר טחון בטעם בייתי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
חצי קילו בורגול דק שהושרה לשעה וחצי במים
2 כוסות סולת
3-4 כפות קמח לבן (לא חובה)
3 כפות שמן
ביצה אחת (לא חובה)
חצי כפית מלח
חצי כפית כורכום
רבע כפית פלפל לבן
רבע כפית בהרט
שמן לטיגון
מלית מוכנה ומצוננת
אופן ההכנה:
1 מסננים היטב את הבורגול.
2 מוסיפים סולת ואת שאר החומרים, ולשים כמה דקות ביד עד לקבלת בצק יבש למדי.
3 לוקחים חתיכה מעט יותר גדולה מכדור פינג-פונג ולשים אותה לצורת עיגול.
4 יוצרים גומה עמוקה וממלאים בכפית מהמלית. סוגרים ומהדקים את שולי המעטפת מעל המלית, מגלגלים בין כפות הידיים ויוצרים צורת כופתה.
5 מניחים על משטח (למשל קרש חיתוך נקי ומנוגב היטב).
6 מחממים במחבת גדולה ועמוקה שמן לטיגון.
7 כשהשמן חם מאוד מחליקים פנימה בזהירות את כופתאות הקובה, תוך הקפדה שלא ייגעו אחת בשנייה ושיהיה מספיק מקום כדי להפוך אותן בקלות.
8 כשהצד התחתון משחים הופכים, ומטגנים את הצד השני עד השחמה.
9 מוציאים ומניחים על מגבות נייר למספר דקות, כדי להיפטר מעודפי השמן. אוכלים חם.