צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות בשר וחצילים
קציצות בשר עם חציל מגורר בתערובת - טעים, עסיסי ופשוט להכנה
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 06/08/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
1 חציל, קלוף ומגורר
700 גרם בשר טחון
2 שיני שום, קצוצות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
5 כפות פרורי לחם או קוואקר (שיבולת שועל)
1 ביצה
לרוטב:
1 בצל, קצוץ
3 כפות שמן קנולה
1 חציל, פרוס
3 שיני שום, קצוצות
1 עגבנייה, פרוסה
500 גרם עגבניות מרוסקות
כף פטרוזיליה, קצוצה
1/3 כפית קינמון
1/3 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הרוטב: מטגנים בסיר רחב את הבצל בשמן קנולה כ-3 דקות. מוסיפים את פרוסות החציל ומטגנים 5 דקות נוספות. מערבבים ומוסיפים את המצרכים לפי הסדר. מבשלים על אש נמוכה, ובינתיים מכינים את הקציצות.
2 מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות. מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים קציצות ומכניסים לתוך הסיר.
3 מבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
4 מגישים מעל אורז או פירה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!