אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות בשר וחצילים

קציצות בשר עם חציל מגורר בתערובת - טעים, עסיסי ופשוט להכנה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 06/08/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

1 חציל, קלוף ומגורר

700 גרם בשר טחון

2 שיני שום, קצוצות

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית כמון

מלח ופלפל שחור

5 כפות פרורי לחם או קוואקר (שיבולת שועל)

1 ביצה

לרוטב:

1 בצל, קצוץ

3 כפות שמן קנולה

1 חציל, פרוס

3 שיני שום, קצוצות

1 עגבנייה, פרוסה

500 גרם עגבניות מרוסקות

כף פטרוזיליה, קצוצה

1/3 כפית קינמון

1/3 כפית כמון

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב: מטגנים בסיר רחב את הבצל בשמן קנולה כ-3 דקות. מוסיפים את פרוסות החציל ומטגנים 5 דקות נוספות. מערבבים ומוסיפים את המצרכים לפי הסדר. מבשלים על אש נמוכה, ובינתיים מכינים את הקציצות.

2 מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות. מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים קציצות ומכניסים לתוך הסיר.

3 מבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.

4 מגישים מעל אורז או פירה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה