צלעות טלה, צ'יפס וכתם עגבניות
מנה בשרית עסיסית ומשובחת בתוספת טוגנים פריכים וכתם צבע של רסק עגבניות טריות
חיים כהן | מבשלים ביחד
| פורסם 27/01/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
צלעות טלה
תפוחי אדמה לבנים
שמן זית
שמן קנולה
מלח
פלפל חריף
שום
כוסברה
עגבניות
כלים
מחבת
מלקחיים
סכיני שף
קרשי חיתוך
מכתש ועילי
סיר גדול
נייר סופג
סיר סוטג'
נייר אפיה
צלחת לבנה גדולה
פומפיה
כף גדולה עם חורים (להוציא צ'יפס מהשמן)
אופן ההכנה:
1 מעמידים על הכיריים סיר מים רותחים, סיר סוטג' שמן חם ומחבת שלישית לטיגון הצלעות.
2 קולפים תפוחי אדמה, חותכים לאצבעות מלבניות וחולטים במים. מייבשים בנייר סופג.
3 מטגנים את תפוחי האדמה בשמן החם וממליחים.
4 מגרדים בפומפייה עגבניות. כותשים במכתש ועילי פלפל חריף, שום, מלח וכוסברה.
5 מטגנים את הצלעות ומסדרים על צלחת הגשה צלעות פרוסות וצ'יפס. עושים בצד כתם עגבניות ועליו שליחטה מהחריף.