אוכל
תמונת AVI׃ none

מוח ברוטב אדום בנוסח מרוקאי

תבשיל בשר עשיר עם פלפל חריף, עגבניות ותיבול מרוקאי של פפריקה וכורכום

מרים טפירו | עושים שכונה | פורסם 10/01/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 113 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 יחידות מוח
6 שיני שום
6 פלפלים אדומים חריפים ארוכים
3 עגבניות
רסק עגבניות
חבילת כוסברה קצוצה גס
פפריקה מתוקה
אבקת מרק עוף
כורכום
מלח

אופן ההכנה:

1 מנקים את המוח ומשרים בקערה עם מים וכורכום למשך לילה.

2 פורסים את המוח לאורכו וקוצצים גס את הכוסברה.

3 מרתיחים ¾ ליטר מים בסיר. מוסיפים לסיר- שיני שום שלמות, פלפלים אדומים שלמים, 4 פרוסות מוח, כוסברה ומכסים.

4 בקערה נפרדת מערבבים רבע כוס שמן קנולה, כף פפריקה מתוקה, כף רסק עגבניות וכף מרק עוף. מוסיפים לסיר. מוסיפים מלח לפי הטעם. מערבבים ומכסים. 

5 מבשלים ל-15 דקות על אש בינונית. מומלץ להגיש עם חלה טרייה.