אוכל
צילום׃ דניה Danya photo

תבשיל שעועית ובקר

נזיד חורפי, מחמם ופשוט להכנה עם קוביות בשר, שעועית ועגבניות

שף יוסי אסרף | פורטרהאוס תל מונד | פורסם 16/12/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם שעועית הריקוט לבנה
500 גרם בשר צוואר חתוך לקוביות
10 עגבניות בשלות מאוד
בצל גדול
כף שום קצוץ
גזר
גבעול סלרי קצוץ
5 עלי דפנה
2 פלפל אנגלי
בזיליקום טרי
תימין
כפית פלפל שאטה
3 כפות חרדל דיז'ון חלק חריף
ציר בקר לכיסוי

אופן ההכנה:

1 בסיר כבד מטגנים את הבשר על אש גבוהה.

2 מוסיפים את הבצל, העגבניות ושאר הירקות. מוסיפים את עלי הדפנה הבזיליקום, התימין והפלפל האנגלי.

3 שורפים בעדינות את תחתית הסיר ומגרדים אותה בעזרת כף עץ (לא להגזים אבל גם לא להיבהל זה כל הטעם).

4 כאשר הירקות במרקם מחיתי ואדום כמו רוטב עגבניות מרוכז, מוסיפים את השעועית ומכסים בציר הבקר, כיסוי של 4 ס"מ מעל קו השעועית.

5 מבשלים כ-3 שעות עד שהשעועית רכה ונימוחה.

6 מוסיפים את החרדל, מבשלים רבע שעה נוספת ומגישים.