צילום׃ דניה Danya photo
תבשיל שעועית ובקר
נזיד חורפי, מחמם ופשוט להכנה עם קוביות בשר, שעועית ועגבניות
שף יוסי אסרף | פורטרהאוס תל מונד
| פורסם 16/12/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
200 גרם שעועית הריקוט לבנה
500 גרם בשר צוואר חתוך לקוביות
10 עגבניות בשלות מאוד
בצל גדול
כף שום קצוץ
גזר
גבעול סלרי קצוץ
5 עלי דפנה
2 פלפל אנגלי
בזיליקום טרי
תימין
כפית פלפל שאטה
3 כפות חרדל דיז'ון חלק חריף
ציר בקר לכיסוי
אופן ההכנה:
1 בסיר כבד מטגנים את הבשר על אש גבוהה.
2 מוסיפים את הבצל, העגבניות ושאר הירקות. מוסיפים את עלי הדפנה הבזיליקום, התימין והפלפל האנגלי.
3 שורפים בעדינות את תחתית הסיר ומגרדים אותה בעזרת כף עץ (לא להגזים אבל גם לא להיבהל זה כל הטעם).
4 כאשר הירקות במרקם מחיתי ואדום כמו רוטב עגבניות מרוכז, מוסיפים את השעועית ומכסים בציר הבקר, כיסוי של 4 ס"מ מעל קו השעועית.
5 מבשלים כ-3 שעות עד שהשעועית רכה ונימוחה.
6 מוסיפים את החרדל, מבשלים רבע שעה נוספת ומגישים.