החמין של רוטשילד'ס קיטשן
מתכון פשוט ומעולה למנה הביתית המפורסמת
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
4 בצלים קצוצים דק
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס גריסים
חצי כוס חיטה
חצי כוס שעועית לבנה מושרת במים ללילה
חצי כוס עדשים
1 עצם ברך בקר
2 ק"ג בשר שפונדרה עם העצם חתוך לקוביות גדולות
6 כרעי עוף
6 בצלים קטנים עם קליפה
6 גזרים קטנים קלופים
6תפו"א קטנים קלופים
3 ראשי שום שלמים
חצי כפית כורכום
רבע כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
רבע כפית קינמון
כף זרעי כוסברה
מלח
פלפל
2 כפות רסק עגסניות
6 ביצים
1 כף דבש
2 ליטר ציר בקר
מים לכיסוי
אופן ההכנה:
1 בסיר גדול מאוד מטגנים בשמן את הבצל כ 20 דקות על להבה בינונית קטנה, עד שמשחים. מגבירים את האש.
2 מוסיפים את החיטה, גריסים, שעועית ועדשים.מטגנים כ5 דקות.
3 מוסיפים את הרסק , פפריקה, כמון, כורכום, קינמון ואת הכוסברה ומערבבים.
4 מוסיפים את העצם ומנמיכים את האש.
5 במחבת נפרדת סוגרים את השפונדרה ואת העוף מכל הצדדים עם מעט מלח ופלפל. מוסיפים לסיר.
6 מסדרים מעל בשכבה בכל פעם את הירקות ומזלפים דבש. מעל מסדרים את הביצים. מוסיפים ציר בקר ומוסיפים מים לכסוי של כ5 ס"מ מעל הביצים. מגבירים את האש ומרתיחים.
7 מחממים תנור ל-120 מעלות. מכסים את הסיר בנייר פרגמנט ואז באלומיניום ומעבירים לתנור ללילה, 7 שעות לפחות.