אוכל
צילום׃ "רדיו 99.5 FM

החמין של רוטשילד'ס קיטשן

מתכון פשוט ומעולה למנה הביתית המפורסמת

סבינה ולדמן | "רדיו 99.5 FM | פורסם 03/03/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.9 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

4 בצלים קצוצים דק
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס גריסים
חצי כוס חיטה
חצי כוס שעועית לבנה מושרת במים ללילה
חצי כוס עדשים
1 עצם ברך בקר
2 ק"ג בשר שפונדרה עם העצם חתוך לקוביות גדולות
6 כרעי עוף
6 בצלים קטנים עם קליפה
6 גזרים קטנים קלופים
6תפו"א קטנים קלופים
3 ראשי שום שלמים
חצי כפית כורכום
רבע כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
רבע כפית קינמון
כף זרעי כוסברה
מלח
פלפל
2 כפות רסק עגסניות
6 ביצים
1 כף דבש
2 ליטר ציר בקר
מים לכיסוי

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול מאוד מטגנים בשמן את הבצל כ 20 דקות על להבה בינונית קטנה, עד שמשחים. מגבירים את האש.

2 מוסיפים את החיטה, גריסים, שעועית ועדשים.מטגנים כ5 דקות.

3 מוסיפים את הרסק , פפריקה, כמון, כורכום, קינמון ואת הכוסברה ומערבבים.

4 מוסיפים את העצם ומנמיכים את האש.

5 במחבת נפרדת סוגרים את השפונדרה ואת העוף מכל הצדדים עם מעט מלח ופלפל. מוסיפים לסיר.

6 מסדרים מעל בשכבה בכל פעם את הירקות ומזלפים דבש. מעל מסדרים את הביצים. מוסיפים ציר בקר ומוסיפים מים לכסוי של כ5 ס"מ מעל הביצים. מגבירים את האש ומרתיחים.

7 מחממים תנור ל-120 מעלות. מכסים את הסיר בנייר פרגמנט ואז באלומיניום ומעבירים לתנור ללילה, 7 שעות לפחות.