בקר בשקדים וזיתים
מתכון לבקר בסגנון לטיני
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
את זכויות היוצרים למנה תובעים לעצמם גם בספרד וגם בצפון אפריקה. סביר להניח שהמאכל נולד בזמן ששני הצדדים היו עסוקים בלכבוש זה את זה.
מרכיבים (6 מנות):
1 ק"ג נתח לבישול ארוך (צוואר או כתף. מומלץ לבקש מהקצב שיקשור עבורכם את הנתח)
150 גרם שקדים קלופים
150 גרם זיתים ירוקים מגולענים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
½ כפית קינמון טחון
½ כפית זרעי כוסברה כתושים
שמן זית
1 כוס עגבניות קלופות וחתוכות (אפשר משומרות)
2- 3 שיני שום שלמות
2 בצלים חתוכים לרבעים
½ כוס יין אדום יבש
½ כוס מרק בקר או עוף
2 כוסות ירקות שורש חתוכים לקוביות (תפוחי אדמה, גזר, לפת, שורש סלרי וכד`)
אופן ההכנה:
1 קוצצים ומערבבים יחד שקדים, זיתים, מלח, פלפל, קינמון וכוסברה (אפשר ורצוי במעבד מזון).
2 בעזרת סכין קטנה וחדה יוצרים חתכים קטנים ועמוקים בנתח הבשר ודוחסים את התערובת לתוך החתכים.
3 בקדירה עבה מחממים שמן זית ומשחימים את הבשר סביב סביב.
4 מוסיפים עגבניות, שום, בצל, יין ומרק. מתבלים ומבשלים כשעתיים בסיר מכוסה, מעל להבה נמוכה מאוד. מוסיפים את ירקות השורש ומעט מים, אם יש צורך, ומבשלים כשעה עד שהבשר רך מאוד.
5 פורסים את הבשר, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים את שאר הרוטב בכלי נפרד.
אפשר להגיש קר, ללא הרוטב, והכי טעים לפורר עם תפוחי אדמה מבושלים ורוטב ויניגרט.