בורקס בשר משפחתי של יונית צוקרמן
בשנייה שתיתנו ביס במאפה הזה תשאלו את עצמכם איך זה שלא הכנתם אותו עד היום. מבחוץ - עלי פילו, מבפנים - מלית מטריפה של בשר ופטריות, וביחד - מנה מעולה לארוחת שישי, שאפשר לזלול עם רוטב אבל ממש לא חייבים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
על המתכון של היום בטח חלק מכם יגידו שבורקס זה אייטיז, והיום אנחנו כבר ב-2019 – אז התשובה שלי היא נכון, אתם צודקים, אבל בורקס הוא תמיד באופנה, בטח כשהוא סוגר ארוחה זריזה, משביעה וטעימה. בקיצור, מדובר במתכון לגזור ולשמור.
הבורקס שנכין היום הוא קצת יותר בריא מזה שאמא שלי הייתה מכינה לנו בארוחות שישי, בזכות השימוש בבצק פילו. את העלים של הפילו אפשר להבריש בשמן זית, ואם אתם רוצים ללכת על גרסה דיאטטית יותר אפשר לשמן בספריי שמן. ככה או ככה, מי שגונב את ההצגה הוא בכלל המילוי, ואם אתם רוצים להיות מארחים מהקלאס של הקלאס – אז גם הרוטב.
מרכיבים :
9 עלי פילו
שמן זית או ספריי שמן
ביצה טרופה
שומשום (הכי כיף בשלושה צבעים)
למילוי:
בצל, קצוץ
2-3 כפות שמן
חצי קילו בשר טחון
2 קופסאות שימורים של פטריות חתוכות, מסוננות מנוזלים
כפית מלח
כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה
כף אבקת מרק בצל
לרוטב (לא חובה):
בצל, פרוס
מעט שמן, לטיגון
קופסת שימורים של פטריות חתוכות, מסוננת מנוזלים
מעט מאוד מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק פטריות
כפית פפריקה
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות ואת הבשר הטחון מטגנים עד שהבשר משנה את הצבע מוורוד לחום.
2 מתבלים ומערבבים היטב.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות.
4 לוקחים דף פילו ראשון ומברישים אותו בשמן זית (או משמנים בספריי שמן). מניחים אותו הפוך, מסדרים מהמלית בקצה הדף, סוגרים אותו מהצדדים ומגלגלים. את הנחש שהתקבל מגלגלים לצורת שבלול, ומניחים בתבנית התנור.
5 ממשיכים ככה עם כל שאר דפי הפילו, ומסדרים יפה בתבנית.
6 מברישים את שבלולי הפילו בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
7 אופים עד שמזהיב, 20-30 דקות.
8 לרוטב: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה.
9 מתבלים ומבשלים עוד רבע שעה.
* את הפטריות המשומרות אפשר להחליף בקנויות.
* לרוטב צהוב מחליפים את הפפריקה בחצי כפית כורכום.
* אפשר להחליף את הפילו בבצק אחר.