אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

כבד אווז מתוק

לאוהבי הבשר: שילוב של פילה בקר וחזה אווז בתוספת ריבת בצל ותפוחים מסוכרים

איציק הראל | מאסטר שף | פורסם 17/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם כבד אווז
150 גרם פילה בקר
3 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
250 גרם בצל סגול
150 גרם סוכר
חומץ בלסמי
יין אדום קברנה סובניון
חמאה מזוקקת
עלי אנדיב

אופן ההכנה:

1 צולים את פילה הבקר בחמאה מזוקקת ומכניסים לתנור לדרגת אפייה רצויה (בין 5 - 8 דק') בחום 220 מעלות. מנקים את הכבד מאונות ומטגנים בחמאה מזוקקת.

2 להכנת ריבת הבצל: מבשלים את הבצל עם הסוכר ומעט מים עד לצמצום הרוטב, מוסיפים 2 כפות חומץ בלסמי ומעט חמאה.

3 להכנת התפוחים המזוגגים: מביאים לרתיחה כוס מים וכוס סוכר, מוסיפים את התפוחים עד לזיגוג, מוסיפים 2 כפות מיץ לימון.

4 לרוטב הבלסמי: מצמצמים 2 כפות סוכר ורבע כוס חומץ בלסמי.

5 לרוטב היין האדום: מצמצמים כוס יין אדום עם 4 כפות סוכר עד שנשאר כמה כפות מהרוטב.

6 לפירות היער: מבשלים פירות יער ביחס 1:1 עם סוכר, עד לזיגוג.

7 להגשה: מניחים את פילה הבקר, מעליו רוטב יין אדום, ומלמעלה מניחים בעדינות את הכבד אווז, מפזרים פירות יער. בצד מניחים ריבת בצל, עלי אנדיב עם רוטב הבלסמי ותפוחים מזוגגים ומגישים.