כבד אווז מתוק
לאוהבי הבשר: שילוב של פילה בקר וחזה אווז בתוספת ריבת בצל ותפוחים מסוכרים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
200 גרם כבד אווז
150 גרם פילה בקר
3 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
250 גרם בצל סגול
150 גרם סוכר
חומץ בלסמי
יין אדום קברנה סובניון
חמאה מזוקקת
עלי אנדיב
אופן ההכנה:
1 צולים את פילה הבקר בחמאה מזוקקת ומכניסים לתנור לדרגת אפייה רצויה (בין 5 - 8 דק') בחום 220 מעלות. מנקים את הכבד מאונות ומטגנים בחמאה מזוקקת.
2 להכנת ריבת הבצל: מבשלים את הבצל עם הסוכר ומעט מים עד לצמצום הרוטב, מוסיפים 2 כפות חומץ בלסמי ומעט חמאה.
3 להכנת התפוחים המזוגגים: מביאים לרתיחה כוס מים וכוס סוכר, מוסיפים את התפוחים עד לזיגוג, מוסיפים 2 כפות מיץ לימון.
4 לרוטב הבלסמי: מצמצמים 2 כפות סוכר ורבע כוס חומץ בלסמי.
5 לרוטב היין האדום: מצמצמים כוס יין אדום עם 4 כפות סוכר עד שנשאר כמה כפות מהרוטב.
6 לפירות היער: מבשלים פירות יער ביחס 1:1 עם סוכר, עד לזיגוג.
7 להגשה: מניחים את פילה הבקר, מעליו רוטב יין אדום, ומלמעלה מניחים בעדינות את הכבד אווז, מפזרים פירות יער. בצד מניחים ריבת בצל, עלי אנדיב עם רוטב הבלסמי ותפוחים מזוגגים ומגישים.