אוכל
צילום׃ דניאל בר און

קורקבנים בנוסח הודי

מנת שטייטעל קלאסית בטוויסט הודי. קורקבנים מבושלים על מצע אורז עם בוטנים ובצל ולצד מטבל שמנת עם נענע וכוסברה

סרנדה דילבסקי | מאסטר שף | פורסם 18/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/4 מקל קינמון

3 תרמילי הל

1/2 כפית פלפל שחור

שמן

1/2 כפית זרעי קימל

בצל אדום חתוך לקוביות

6 שיני שום

2 כפות ג'ינג'ר כתוש

2 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות

2 כפיות מלח

כפית כוסברה טחונה

כפית גראם מסאלה

כפית מיט מסאלה

כפית פלפל שאטה טחון

פלפל ירוק חתוך לקוביות

4 פטריות פורטובלו חתוכות לפרוסות

כוס עדשים

8 קורקבנים

4 כוסות מים

לאורז:

חופן בוטנים

שמן

2 בצלים חתוכים לרצועות

1/4 1 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

כוס אורז

למטבל:

1/2 גביע שמנת

4 כפות חלב

2 כפיות כוסברה קצוצה

2 כפיות נענע קצוצה

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 הקורקבנים: קולים קינמון, הל ופלפל שחור וכותשים במכתש ועלי. בסיר לחץ מחממים שמן במשך דקה. מוסיפים קימל ואת התבלינים. מוסיפים בצלים חתוכים לקוביות,שום וג'ינג'ר כתוש. מבשלים עד להזהבה, מוסיפים עגבניות מקולפות שחתוכות לקוביות, מוסיפים מלח, כוסברה, גראם מסלה, מיט מסאלה, פלפל שאטה, מבשלים 5 דקות או עד שהשמן יוצא מהתערובת. מוסיפים פלפל ירוק חתוך לקוביות, פטריות חתוכות, עדשים וקורקבנים, מוסיפים מים ומבשלים כשעה ורבע עד שהקורקבנים רכים.

2 האורז: קולים בוטנים בסיר ומוסיפים שמן, בצלים חתוכים לרצועות, מלח וכורכום. מבשלים עד שהבצלים מוזהבים, מוסיפים אורז ומבשלים 2 דקות. מוסיפים מים ומבשלים 20 דקות.

3 המטבל: בקערה מערבבים את כל המרכיבים.

4 הרכבת המנה: מסדרים אורז בצלחת עמוקה, שמים מעליו את הקורקבנים והמטבל ומפזרים כוסברה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים